Policisté se zaměřili na cizince

Region - 17. 05. 2024
Policisté se zaměřili na cizince

PARDUBICE - V úterý ve večerních a nočních hodinách proběhla ve městě  bezpečnostní akce Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Pardubického kraje ve spolupráci s kolegy z pohotovostního a eskortního oddělení, psovody a Městskou policií Pardubice.

 

Jak informovala mluvčí krajské policie Dita Holečková, muži v uniformách se zaměřili na dodržování pobytového režimu u cizinců, tedy oprávnění pobytů na území ČR a dodržování zákona o pobytu cizinců, na odhalování padělaných nebo pozměněných dokladů totožnosti, zároveň na pátrání po osobách a věcech a dodržování veřejného pořádku.

 

Během několikahodinové akce policisté zkontrolovali více jak šest set osob, z toho téměř pět set byli cizinci. Osoby kontrolovali v ubytovnách, v provozovnách rychlého občerstvení, ale i v barech a hernách,“ popsala mluvčí.

 

Celkem policisté uložili pro porušení zákona o pobytu cizinců 22 pokut. Dále řešili jednoho Čecha, který se dopustil přestupku na úseku zákona o návykových látkách.

 

Během kontrol dále zjistili dvě osoby, které pobývaly na území ČR bez platného oprávnění k pobytu. „V jednom případě se jednalo o osobu nezletilou, a tak vzhledem k jejímu věku bylo toto porušení vyřešeno se zákonným zástupcem udělením pokuty v příkazním řízení. Ve druhém případě se jednalo o mladého cizince, který zde byl zaměstnán jako barman. Neměl ale pro pobyt na našem území vízum, platný cestovní doklad a vykonával zaměstnání bez příslušného povolení. S ním policisté zahájili řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie,“ přiblížila mluvčí Holečková. (zr) Foto: PČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Náš kraj reprezentoval Jiří Kotyk

Náš kraj reprezentoval Jiří Kotyk

Pernštejnský kostel z bílého mramoru v Doubravníku je opravený, rodová hrobka je ale prázdná

Po stopách Alfréda Bartoše

Po stopách Alfréda Bartoše

Charitativní běh zasvětili logistici Vojtíkovi s nemocí motýlích křídel

O nastavení podpory sportu

O nastavení podpory sportu

Šéf Národní sportovní agentury jednal s hejtmanem

O podvodnících z internetu

O podvodnících z internetu

Policista na besedě My se nedáme, konané v Podůlšanech

Čtyři mrtví, dvacet sedm zraněných

Čtyři mrtví, dvacet sedm zraněných

Noční srážka rychlíku s nákladním vlakem poblíž zastávky Pardubice centrum

Sbohem, kanále!

Sbohem, kanále!

Kraj chce formálně zrušit území rezervu pro průplav Dunaj–Odra–Labe