První venkovní výhra Dynama

Hokej - 06. 12. 2020
První venkovní výhra Dynama

PARDUBICE – Dynamo se odpíchlo ode dna. Králova družina dokázala ve dvou utkáních po sobě zvítězit a v úterý a v pátek si dohromady připsala pět bodů! Pardubice nejprve ve vyrovnaném klání v enteria aréně přetlačily Budějovice, aby si pak smlsly na Vítkovicích, kde k „bůru“ výrazně pomohl hattrickem Jan Mandát!
23. kolo: Dynamo Pardubice – Madeta Motor České Budějovice 3:2 p (2:0, 0:2, 0:0 – 1:0). Branky a nahrávky: 04:58 Paulovič (Mikuš, Blümel), 19:47 Camara, 62:45 Blümel (Kusý) - 29:50 Pýcha (Novák, Gilbert), 33:41 Gilbert (Michnáč, Pýcha). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Gebauer, Špringl.  Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 31:37 (9:12, 11:15, 9:7 - 2:2). Vhazování: 35:34. PARDUBICE: Vladař – J. Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Blümel, Anděl, Paulovič – Kusý, Rohlík, Zeman – Machala. „Dnešní utkání je celkem těžké hodnotit. Jsme samozřejmě rádi za dva body, ale ten výkon dneska nebyl optimální, řekl bych, že asi zatím nejhorší za tu dobu co jsme tady. Budějovičtí měli lepší pohyb, více si věřili na kotouči a myslím, že jsme měli štěstí. Velice dobrý výkon podal Dan Vladař. Určitě se ale musíme příště zlepšit, protože s tímhle výkonem bychom příště jen těžko bodovali,“ řekl k utkání trenér Dynama Richard Král.
24. kolo: Vítkovice Ridera – Dynamo Pardubice 1:5 (1:2, 0:1, 0:2). Branky a nahrávky: 15:48 Hruška (Marosz, Schleiss) - 5:12 Mandát (Paulovič, Mikuš), 9:54 Blümel (Tybor, Zdráhal), 34:12 Mandát (Nakládal), 46:11 Paulovič (Ďaloga, Blümel), 57:09 Mandát (Camara, Mikuš).  Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 5:5. Využití:  1:1. Střely na branku: 28:29 (10:12, 14:9, 4:8). Vhazování: 26:33. PARDUBICE: Kantor – Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Zdráhal, Holland – Svačina, Poulíček, Mandát – Camara, Paulovič, Claireaux – Blümel, Kousal, Tybor – Kusý, Rohlík, Zeman. Letošní šestá výhra Dynama byla nejen jeho premiérovou venkovní, ale zároveň šlo i o první, která byla vyšší, než jednogólová! A podíleli se na ní i navrátilci do sestavy Pavel Kantor a Robert Kousal. „Chtěl bych kluky pochválit. Podali výborný výkon po celých šedesát minut. Samozřejmě vždycky se najdou nějaká okýnka, ale po taktické stránce jsme spokojeni. Zlepšila se nám produktivita, výborně zachytal brankář a pomohl nám i návrat Roberta Kousala, který je silný na kotouči,“ řekl k utkání asistent trenéra Pardubic David Havíř.

Mohlo by vás zajímat:

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Pardubice srovnaly sérii

Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Dynama ve druhém finále porazili Třinec

Dynamo ve finále prohrává

Dynamo ve finále prohrává

Pardubičtí hokejisté v úvodu na Oceláře nestačili

Enteria aréně vládne HAKYTO

Enteria aréně vládne HAKYTO

Exkluzivní rozhovor Týdeníku Pernštejn s maskotem Dynama