Ve vršovickém azylu dosud neporaženi

Fotbal - 11. 01. 2021
Ve vršovickém azylu dosud neporaženi

 Lídr východních Čech rozehrál prvoligovou soutěž velmi dobře a v neúplné tabulce obsazuje pátou příčku. Velkou oporou týmu se stal gólman Marek Boháč, jehož výkony doma ze Zlínem (0:0) a v posledním utkání v Karviné (výhra 2:0) byly doslova excelentní. Není divu, že o jeho služby se zajímal i kouč Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Důležité je, že dvaatřicetiletý Boháč zůstává v Pardubicích...

Nejlepším střelcem týmu je s pěti gólovými trefami mladý útočník David Huf, oporou je i hráč středu pole Emil Tischler (4 góly), svoji sílu prokazuje pevná obranná linie ve složení Surzyn, Šejvl, Toml, kterou vhodně doplňují Prosek či Čelůstka, ve středové řadě dominují Solil a Tischler…Do hry se po pohárovém zranění v Kolíně zapojuje Michal Hlavatý, nedílnou součástí týmu jsou oba Brazilci Cadu a Ewerton, do svého zranění v závěru podzimu odváděl cenné služby pro tým i zkušený Černý, v Karviné se střelecky prosadil i Petráň, pro kterého byl podzim postupným návratem na zelený trávník po zranění z angažmá bv Karviné. Do týmu zapadl mladý Huf, který zaznamenal pět ligových gólů, do kádru by měli postupně dorůstat další hráči širšího kádru mužstva, kterým však chybí herní praxe v třetiligovém B týmu...

Prvoligovou sezonu brzdí rozmáhající se covid, díky němuž se mnohé zápasy odkládaly, v krátké zimní přípravě do prvoligových hledišť nebyli vpuštěni příznivci jednotlivých týmů. Za zmínku stojí neuvěřitelné otálení s přestavbou Letního stadionu v Pardubicích, není dne, aby se pardubičtí příznivci neptali, jak pokračují práce na přebudování fotbalového stadionu, který potřebuje mít parametry stadionu pro aktuální století (kvalitní opěradla sedaček pro diváky, střecha nad jejich hlavami, travnatý povrch s vyhřívaným trávníkem, kvalitní umělé osvětlení…, vybudování potřebného zázemí). To vše je velký dluh vůči fotbalu v Pardubicích, který zaslouženě postoupil mezi elitu..

Novinkou v pardubickém klubu je změna kondičního trenéra, za Tomáše Proroka bude v klubu na tomto postu působit Filip Kopřiva, současný trenér dorostu, nový kontrakt týmu klubu podepsal Marek Boháč, pracuje se na nových smlouvách pro Michala Surzyna a Emila Tischlera...

 

V lednu sehrají Pardubičtí tři zápasy. V neděli 17. září „doma“ ve Vršovicích s Českými Budějovicemi, poté zamíří do Plzně a doma s Příbramí. Poté soutěž vstoupí do jarních odvet „Doufám, že navážeme na podzimní výkony. Naším cílem je k dosaženým 22 bodům přidat další,“ sdělují představitelé klubu Vladimír Pitter (předseda představenstva FK Pardubice) a Vít Zavřel (Sportovní ředitel FK Pardubice). Podle předpokladu by k záchraně mělo stačit 36 bodů.

Lze očekávat, že jaro bude těžší než podzim. V rozhlasové relaci sdělil Vladimír Pitter: „V klubu nejprve sledujeme výsledky týmů ze dna ligové tabulky a potom výsledky týmů, kteří jsou v tabulce nad námi.“ O víkendu se plánované zápasy pardubického týmu s Vlašimí a Jabloncem se nehráli. (zrm)

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3