Dynamo vyhrálo ve Varech, poprvé se trefil Roman

Hokej - 13. 01. 2021
Dynamo vyhrálo ve Varech, poprvé se trefil Roman

KARLOVY VARY – Úterní dohrávku dvanáctého kola hokejové extraligy pro sebe pardubičtí hokejisté „urvali“ až v samém závěru. Poté, co domácí srovnali dvougólové manko, rozhodl o konečném vítězství necelé tři minuty před koncem svým prvním gólem v dresu Dynama Ondřej Roman.
12. kolo: Energie Karlovy Vary – Dynamo Pardubice 4:5 (1:2, 1:2, 2:1). Branky a nahrávky: 7:13 Černoch (Kohout, Koblasa), 34:10 Mikúš, 43:04 Vondráček (Rohan), 50:37 Mikúš (Zábranský, Pulpán) - 5:04 Mandát (Kousal, Nakládal), 16:19 Ďaloga (Kousal, Vála), 24:22 Ďaloga (Poulíček, Blümel), 35:18 Camara (Roman), 57:04 Roman (Blümel). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Brejcha, Kajínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Střely na branku: 39:38 (9:21, 10:12, 20:5). Vhazování: 22:28. PARDUBICE: Kantor – Ďaloga, Nakládal, Mikuš, Holland, Kolář, Hrádek, Vála – Mandát, Poulíček, Kusý – Anděl, Roman, Camara – Paulovič, Kousal, Blümel – Pochobradský, Rohlík, Koffer.
S evidentním cílem odčinit bůro z Litvínova začali pardubičtí hokejisté od prvních minut dobývat karlovarskou branku, na kterou pak v součtu první třetiny vystřelili jedenadvacetkrát! Góly však dali jen dva, a tak šli do kabin pouze s jednobrankovým náskokem. Ten sice ve druhé třetině navýšili svým druhým zásahem Ďaloga a Camara, nicméně domácí byli stále na dostřel. A ten se jim skutečně v první polovině závěrečné periody podařil, a tak se od jedenapadesáté minuty začínalo odznova. Přestože měla Energie v této třetině daleko více ze hry, o čemž svědčí i poměr střel, byly to nakonec Pardubice, kdo se radoval. Necelé tři minuty před koncem se totiž poprvé v dresu Pardubic (v devátém utkání od svého příchodu) prosadila někdejší hvězda Vítkovic Ondřej Roman a stanovila tak konečné skóre 4:5. „Odehráli jsme velice dobrý zápas, první dvě třetiny jsme byli asi lepším týmem, vypracovávali jsme si šance. Ve třetí třetině nás samozřejmě trošičku dostala pod tlak tři zbytečná nebo možná i některá nešťastná vyloučení. Karlovy Vary mají dobrou přesilovku, takže tam nás dostaly pod tlak. Inkasovali jsme z toho gól odrazem od plexiskla, ale jinak jsme to nějakým stylem ustáli a nakonec se k nám přiklonilo štěstí, když jsme rozhodli pátým gólem,“ řekl k utkání trenér Pardubic Richard Král. (saf)

Mohlo by vás zajímat:

Pardubice si zahrají o titul!

Pardubice si zahrají o titul!

Dynamo vyhrálo i čtvrtý zápas a postoupilo do finále

Zbytečné drama v závěru

Zbytečné drama v závěru

Dynamo uhrálo v semifinálové sérii třetí bod

„Guma“ s „MISSkou“ v aréně

„Guma“ s „MISSkou“ v aréně

Jiří Šlégr s manželkou Lucií Královou Šlégrovou fandili Litvínovu

Dynamo i podruhé úspěšné

Dynamo i podruhé úspěšné

Pardubičtí hokejisté porazili Litvínov i ve druhém semifinále

První bod pro Dynamo

První bod pro Dynamo

Pardubičtí hokejisté vyhráli první semifinálový mač

Dynamo je v semifinále!

Dynamo je v semifinále!

Pardubičtí hokejisté porazili doma Hradec a postupují