Neporazitelnost v Ďolíčku skončila

Fotbal - 17. 01. 2021
Neporazitelnost v Ďolíčku skončila

 

PRAHA – První zápas roku 2021 pardubickému týmu nevyšel, Střelecky se neprosadil a prohrál 0:2. Vedoucí gól Jihočechů padl z pokutového kopu po zhlédnutí videa, jeho autorem gólu byl Čolič. Druhý gól Budějovic nebyl po (tentokrát vynuceném) zhlédnutí videa sudím Klímou uznán, neboť mu předcházel faul na Šejvla. Přesto tříbodový zisk pojistil Jihočechům v samém závěru Marko Alvir.

FK Pardubice – SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)

Branky: 41. Čolič z pen., 87. Alvir. Rozhodčí: Klíma - Paták, Kubr - Hrubeš (video).ŽK: Tischler - Čolič. PARDUBICE: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Čihák (46. Cadu) - Tischler, Hlavatý, Solil (79. Petráň), Pfeifer (46. Ewerton) - Černý (56. Huf). Trenér: Novotný. ČB: Drobný - Čolič, Talovierov, Králik, Novák - Čavoš, Javorek, Havelka (85. Valenta) - Brandner (71. Jánošík), Alvir, Mršič (89. Skovajsa). Trenér: Horejš.

V šesté minutě vyzkoušel pardubický útočník Černý pozornost brankáře Drobného, který si s jeho střelou zpoza vápna poradil. Poté žádný z týmů dlouho nezahrozil, až v 37. minutě Alvirovu přízemní střelu v šestnáctce vytáhl gólman Boháč.

Po následném rohovém kopu domácí obránce Surzyn fauloval Nováka a rozhodčí Klíma po zhlédnutí videa nařídil penaltu, Čolič proměnil s jistotou - 0:1. Pardubice poté přidaly, jenže Drobný ránu Čiháka vyrazil a před dobíhajícím Solilem míč odvrátil na roh. V nastavení úvodního dějství ještě Čavoš z výhodné pozice nastřelll břevno.

Domácí trenéři poslali do druhého poločasu brazilské duo Ewerton a Cadu, dostat míč do sítě se však povedlo Dynamu. Alvir přihrál před branku a Javorkovo zakončení usměrnil do vlastní sítě Toml. Sudí Klíma ale po konzultaci s videorozhodčím Hrubešem gól neuznal, jelikož mu předcházel Alvirův faul na Šejvla. Největší šanci po změně stran si domácí vypracovali až v 82. minutě, kdy Surzyn z dálky napřáhl a trefil tyč. Na druhé straně o pět minut později přinesl Dynamu uklidnění Alvir, který ze samostatného úniku zvýšil vedení Budějovic na 2:0.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): „Myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepším mužstvem. V závěru poločasu jsme ale z penalty inkasovali. Změnili jsme trochu rozestavení, chtěli být aktivnější. Začátek druhé půli se nám povedl. Potom Budějovicím neuznali druhý gól, hra se rozkouskovala. V závěru jsme tlačili, dostali jsme se do několika dobrých šanci na srovnání, ale v závěru jsme inkasovali podruhé..."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): „Jsem moc rád, že se nám vstup do jarní části povedl. Dokázali jsme v Ďolíčku vyhrát nad velice silným soupeřem. Jsme první tým, který tady zvítězil. Cenné body, které jsme ve Vršovicích uhráli, budou mít obrovskou platnost, když je potvrdíme ve středu doma v dohrávce s Příbramí." (jma, ro) Foto: MILAN KŘIČEK

 

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději