Společný projekt Komorní filharmonie a basketbalistů

Kultura - 18. 01. 2021
Společný projekt Komorní filharmonie a basketbalistů

 

PARDUBICE - Hrajeme spolu za Pardubice je název společného projektu Komorní filharmonie a basketbalového klubu BK JIP Pardubice, spočívajícího ve zcela unikátním propojení světa sportu a hudby, vždy navíc s charitativním podtextem. Sedmý ročník projektu se uskuteční již tento pátek (22. ledna).

S ohledem na aktuální vládní opatření však tentokrát bude v online režimu: na koncert pardubické filharmonie, který se uskuteční v Sukově síni Domu hudby, naváže ve Sportovní hale Dašická utkání NBL mezi BK JIP Pardubice a BK Opava. Celá akce odstartuje v Domě hudby, kde v 16.30 zazní úvodní slovo. O deset minut později pak začne samotný koncert Komorní filharmonie Pardubice s dirigentem Debashishem Chaudhurim (na snímku) a sólistkou Ester Pavlů. Po této kulturní části bude následovat, stejně jako v předešlých ročnících, basketbalové klání. V rámci 20. kola NBL přivítá Beksa Opavu. Mač startuje v 17.45 hodin, nikoliv však v hokejové aréně, jako tomu bývá obyčejně, nýbrž ve sportovní hale na Dašické. Celou akci bude možné sledovat jako Livestream na TVCOM.cz.

Stejně jako v předcházejících ročnících, i tentokrát bude mít projekt charitativní podtext. K dispozici jsou virtuální vstupenky v hodnotách 100, 200 a 300 Kč, přičemž kompletní výtěžek bude věnován na dobročinné účely. (bkpardubice, saf)

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice