Nechtějí být s nimi spojováni

Region - 12. 04. 2022
Nechtějí být s nimi spojováni

CHRUDIM – Město se veřejně distancuje od aktuálních aktivit Hnutí pro život, z. s. To v několika nedávných dnech vzbudilo pobouření veřejnosti výroky, kterými mimo jiné projevilo nesouhlas s pomocí znásilněným ukrajinským ženám formou poskytnutí nouzové antikoncepce, jež zabrání nechtěnému těhotenství.

 

Hnutí pro život se zároveň zaštítilo podporou známých osobností, firem, organizací či samospráv. V seznamu podporovatelů se na webu hnutí objevilo i město Chrudim.

 

Od výroků, jež nyní zahýbaly veřejnou debatou, se distancujeme. Město Chrudim rovněž nesouhlasí, aby bylo nadále jakkoli spojováno s aktivitami Hnutí pro život,“ říká starosta města František Pilný.

 

Zrození nového života má být aktem lásky, nikoli násilí. Hluboce proto nesouhlasíme s postojem Hnutí pro život k problematice a řešení sexualizovaného násilí,“ dodává místostarosta Chrudimi Pavel Štěpánek.

 

Skutečnost je taková, že v roce 2016 jsem jako tehdejší místostarosta Chrudimi pro sociální a bezpečnostní problematiku podpořil projekt „Nesoudíme. Pomáháme“, který nebyl nikterak kontroverzní. V podstatě se jednalo o podporu rodinám ve finanční tísni, aby se nemusely při nedostatku peněz rozhodovat, zda vůbec mít či nemít děti,“ uvádí někdejší místostarosta Chrudimi Miroslav Tejkl. „Podpora směřovala pouze tomuto projektu a uvádění města Chrudimi mezi podporovateli hnutí samotného považuji za notně manipulativní,“ dodává.

 

Přestože byl aktuálně seznam podporovatelů hnutí na webových stránkách stažen, město Chrudim požaduje, aby v něm při jeho případném opětovném zveřejnění již nefigurovalo. (apr) Foto: cs.wikipedia.org

Mohlo by vás zajímat:

Na koleje vyrážejí RegioFoxy

Na koleje vyrážejí RegioFoxy

Kraj s ohledem na pietu zrušil prezentaci

Náš kraj reprezentoval Jiří Kotyk

Náš kraj reprezentoval Jiří Kotyk

Pernštejnský kostel z bílého mramoru v Doubravníku je opravený, rodová hrobka je ale prázdná

Po stopách Alfréda Bartoše

Po stopách Alfréda Bartoše

Charitativní běh zasvětili logistici Vojtíkovi s nemocí motýlích křídel

O nastavení podpory sportu

O nastavení podpory sportu

Šéf Národní sportovní agentury jednal s hejtmanem

O podvodnících z internetu

O podvodnících z internetu

Policista na besedě My se nedáme, konané v Podůlšanech

Čtyři mrtví, dvacet sedm zraněných

Čtyři mrtví, dvacet sedm zraněných

Noční srážka rychlíku s nákladním vlakem poblíž zastávky Pardubice centrum