Dotáhli se bodově na Zlín

Fotbal - 19. 02. 2023
Dotáhli se bodově na Zlín

PARDUBICE – Utkání 20. kola základní části Fortuna:ligy, v němž se střetla mužstva ze suterénu tabulky, nemohlo dnes odpoledne pro domácí začít lépe. Již v 5. minutě se dostal do šance Kostka po centru Chlumeckého, mířil však nad bránu Zlína. Stejný hráč byl u zrodu akce o dvě minuty později, završené krásnou střelou Janoška do šibeničky – a bylo to 1:0. V první půli se slušně zaplněné ochozy CFIG Areny dalších lahůdek ani většího vzrušení již nedočkaly, míč se dokonce častěji ocital v držení „ševců“.

 

Do druhé půle nastoupili Pardubičtí razantněji, v 55. minutě se dostal do pěkné šance Krobot. U domácí svatyně zatrnulo dvě minuty nato, kdy mohl zařídit vyrovnání zlínský Balaj, naštěstí pro Pardubice trefil svého spoluhráče. O zvýšení vedení se pokusil v 60. minutě střelou z dálky všestranný Kostka, ani on nebyl úspěšný. Povedlo se to až v 69. minutě zásluhou perfektní Krobotovy dorážečky po předchozí Hranáčově tyčce. Za stavu 2:0 pro domácí Zlínští přitvrdili hru a dostali se i do šancí, ty však bezpečně likvidoval pardubický brankář Nita. Škoda zmařeného úsilí domácího Sychry v 84. a 85. minutě. Ale to již zas tak moc nevadilo, stejně jako gól hostí v prodloužení (Kovinič v 94.) a pár minut infarktového závěru, důležité jsou tři body za vítězství, díky nimž se Pardubice konečně dotáhly v tabulce na Zlín. 

 

A mimochodem, diváci vytvořili při utkání skvělou kulisu. Takže ani možná neregistrovali výpadek místního rozhlasu...

 

 

FK Pardubice – FC TRINITY Zlín 2:1 (1:0). Přihlíželo 4130 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku se raduje ze svého gólu Dominik Janošek, vlevo Michal Hlavatý, vpravo Pavel Černý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1