Zase nešťastná ruka...

Fotbal - 04. 03. 2023
Zase nešťastná ruka...

PARDUBICE – Opět to nemohlo začít lépe. Účet utkání 22. kola základní části Fortuna:ligy hraného dnes odpoledne v CFIG Areně otevřel brankově domácí kapitán Pavel Černý již ve 3. minutě. Proti jeho excelentním nůžkám neměl ostravský golman Laštůvka šanci. Baník mohl plakat i ve 12. minutě, Janošek se, žel, trefil jen do tyče. Zazvonila však také brána Pardubických o pět minut později, kdy se v šanci ocitl Plavšić. Hra se poté plynule přelévala z jedné strany na druhou, škoda zmařené Kostkovy střely v 31. minutě. Pak ovšem přišla Hranáčova neúmyslná ruka v pokutovém území před domácí svatyní, po níž bývalý miláček pardubického publika, dnes ale v ostravském dresu hrající Cadu ve 34. minutě z penalty vyrovnal.

 

Divák se rozhodně nenudil ani po začátku druhé půle, ač hra celkově znervózněla a pohledné okamžiky střídala křeč a s ní někdy také chyby. Marný byl i vzruch v 76. minutě, těsně předtím domácí nezužitkovali přímý kop ani následný roh. Čekání na rozhodující gól, eliminující možný návrat na dno prvoligové tabulky, se protahovalo, protahovalo a protahovalo... Ale už se nic nestalo ani v pětiminutovém nastavení. A naštěstí „plichtil“ i Zlín v Brně, takže Pardubičtí zůstávají předposlední.

 

FK Pardubice – FC Baník Ostrava 1:1 (1:1). Přihlíželo 4527 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku kapitán domácího celku a střelec nádherného gólu Pavel Černý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1