Votroci ostrouhali

Fotbal - 22. 04. 2023
Votroci ostrouhali

PARDUBICE – Na začátku jakoby podle stále stejného scénáře. I do derby s Hradcem Králové, jež bylo očekávaným utkáním 28. kola základní části Fortuna:ligy, vstoupili dnes odpoledne v CFIG Areně domácí fotbalisté s přílišnou opatrností až váhavostí, opět ustrašeně.

 

Ne že by občas nezajiskřilo. První šanci zahodil Janošek hned v 1. minutě, do další s negativním koncem se dostal v 26., vyložený gól měl na kopačce těsně před koncem první půle Hlavatý. Celkově se však na hru obou mužstev dalo dívat i jako na obraz bídy nejvyšší české soutěže, ani Votroci si moc příležitostí nepřipravili a působili neškodně.

 

Fotbalový pámbu zaplať, se změnou stran mizérie skončila. Kýžený obrat se po zlepšení aktivity a výkonu Pardubických konečně dostavil a jeho nejlepším vyjádřením se stal nádherný gól Pavla Černého v 56. minutě, proti němuž neměl hradecký brankář Bajza sebemenší šanci. Domácí začali zjevně kontrolovat hru, zvýšit mohl Hlavatý. V 71. minutě odešli z trávníku Černý a Sychra, dva do té doby nejlepší hráči Pardubic, v 75. opět moc zapřemýšlel o střele Janošek. Krátké vzepětí Votroků kolem 80. minuty jistil v domácí bráně výborný Nita, do šancí se pak dostávali spíše Pardubičtí. A když v 86. minutě nastoupil do hry po velmi dlouhé době Jan Jeřábek, hned byl u zrodu jedné z nich.

 

Závěr mače poznamenala logicky jistá nervozita s vyloučením hradeckého Leibla a kartami pro golmany Bajzu i Nitu. Na výsledku se ani po pěti minutách nastavení nic nezměnilo. Byly to nervy, ale tři body jsou doma!

 

FK Pardubice – FC Hradec Králové 1:0 (0:0). Přihlíželo 4450 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku bojovník v dresu domácích Dominik Kostka, jenž do mače nastoupil s obličejovou maskou)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1