Stačilo přijít na druhý poločas

Fotbal - 25. 04. 2023
Stačilo přijít na druhý poločas

PARDUBICE – Kdo z diváků nestihl první poločas, vůbec nemusel litovat. Utkání předposledního, 29. kola základní části Fortuna:ligy začalo dnes v podvečer v CFIG Areně přehlídkou marných balonů domácích a zvolna se usazující převahou hostů z Uherského Hradiště. Pardubický výkon v první půli provázely nervozita a chaos, hráči často jako by o sobě nevěděli. Bylo jen otázkou času, kdy se Slovácko prosadí gólově.

 

A trvalo to do 34. minuty. Po rohu Slovácka se k míči dostal nejprve Trávník, jeho střelu z dálky ještě Nita pokryl, dorážku Reinberka již nikoli – a bylo 0:1.

 

Do druhé půle opět vstoupili lépe hosté, nicméně vydrželo jim to pouze chvíli. Tentokrát se jako první radovali domácí. Zásluhou Janoška bylo v 55. minutě srovnáno. O dvě minuty později následoval příjemný šok vedoucí ke kýženému obratu. Po pěkné akci domácích si vlastní gól Slovácka vstřelil Reinberk – a na ukazateli se zaskvělo (po přezkoumání VAR) skóre 2:1. Pardubáky jako by polila živá voda, na hřišti i v ochozech. Konečně se začal hrát fotbal lahodící oku domácího fanouška. V 73. kapituloval branář hostů Nguyen potřetí, tentokrát si s ním pohrál Pikul.

 

Hradiště se však nemínilo vzdát jen tak lehce. Série jeho šancí skončila naštěstí v rukou výborného Nity a Svědíkovu týmu nepomohlo ani šestiminutové nastavení.

 

FK Pardubice – 1. FC Slovácko 3:1 (0:1). Přihlíželo 4230 diváků. (ro) Foto z dnešního utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku vpravo v domácím dresu Vojtěch Sychra, v barvách Slovácka střelec první branky i vlastního gólu Petr Reinberk)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci