Na Ševce tentokrát nestačili

Fotbal - 21. 05. 2023
Na Ševce tentokrát nestačili

PARDUBICE – Do utkání se Zlínem ve 3.kole skupiny o záchranu ve Fortuna:lize hraného dnes odpoledne v CFIG Areně vstoupili domáčí hráči razantně a mohutně povzbuzováni publikem z ochozů, v nichž převažovala červená barva oblečení.

 

Brankář hostí Dostál musel zasahovat proti střele Hlavatého již ve 4. minutě, i poté se většina dění odehrávala na polovině Ševců. Na gól jsme si však museli počkat až do 25. minuty, kdy se konečně trefil Černý po ideální přihrávce Pikula. Další gól měl na kopačce Janošek ve 30., byl z toho jen roh. Hosté se pak osmělili a vystrčili drápky. A měli úspěch, částečně i vinou nepozorné domácí obrany ve 35. srovnal na 1:1 Balaj.

 

Také vstup do druhého poločasu proběhl ve zřetelné režii domácích. Do pěkné příležitosti se dostal v 50. Pikul, vzápětí Černý a ještě jednou Pikul, pak dokonce i dnes dobře hrající Icha. Ani Zlínští se však nemínili vzdát pokusů ohrozit brankáře Nitu, kdykoli se jim naskytla šance. Škoda přeškoda, že v 60. minutě po krásné střele obětavého a všestranného Pikula zazvonila toliko tyč brány Zlína. Na druhé straně po rohu hostí a následných pokusech Ševců zazářil kolem 66. golman Nita.

 

Posledních dvacet minut hry zprvu ovládla nervozita, často ovšem přetavovaná v zoufalost a u Zlínských také v nepěkné fauly. Párkrát to vypadalo pro domácí i nadějně, trefit se mohl třeba Helešic v 84. minutě.

 

Pohroma nastala v 86. minutě. Nita nedosáhl na centr a zlínský Fantiš nezaváhal. O přímo sestupujícím týmu dosud není rozhodnuto. Zlín se bodově opět dotahuje na Pardubice a oběma mužstvům půjde v posledních dvou kolech o všechno.

 

 

FK Pardubice – FC Trinity Zlín 1:2 (1:1). Přihlíželo 4420 diváků. (ro) Foto z dnešního utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku kapitán domácího celku a střelec prvního a, žel, jediného gólu Pardubic Pavel Černý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1