V baráži čeká Příbram

Fotbal - 28. 05. 2023
V baráži čeká Příbram

OSTRAVA – S jistotou účasti v baráži nastoupili pardubičtí fotbalisté dnes v podvečer na Městském stadionu ve Vítkovicích do utkání pátého, tedy posledního, kola nadstavby Fortuna:ligy.

 

První půli mače s Baníkem orámovaly góly obou celků. Pardubice inkasovaly již v 1. minutě po školácké chybě Vlčka, jehož obral o míč domácí Tijani a golmanu Markovičovi nedal šanci. Vyrovnat mohl Darmovzal v 9. minutě, nicméně nepodařilo se. Více šancí bylo na straně Baníku, nakonec se však radovaly Pardubice. Po Sychrově pěkném pasu Darmovzal tentokrát již s úspěchem v 45. minutě skóre srovnal.

 

Po změně stran Pardubičtí dvakrát udeřili v rozmezí tří minut. Ve 48. překvapil ostravského brankáře Hrubého Krobot a v 51. se podruhé strefil Darmovzal. Mezitím mohl ovšem opět srovnat Tijani… Ostravský hráč se opět zapsal do statistik až v 74. minutě po úspěšné penaltě nařízené za ruku v pokutovém území Pardubic. Následně měl dvě krásné šance Huf, škoda že zůstalo jen u nich. V 83. ale Huf krásně přihrál Limovi a brankostroj hostí opět a teď již naposledy zaúřadoval. Na stavu 2:4 se již nic nezměnilo.

 

Teď tedy Pardubice čekají dvě utkání v baráži s Příbramí. Ve čtvrtek 1.6. se bude hrát od 17.30 hodin v Příbrami, v neděli 4.6. začne v 17 hodin odveta v Pardubicích.

 

 

FC Baník Ostrava – FK Pardubice 2:4 (1:1). Přihlíželo 5605 diváků. (ro) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku uprostřed střelec dvou gólů Denis Darmovzal)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci