Nervozitu prolomil Sychra

Fotbal - 01. 06. 2023
Nervozitu prolomil Sychra

PŘÍBRAM – Hned dvakrát zazvonil v prvním poločase úvodního utkání baráže o účast v nejvyšší tuzemské fotbalové soutěži míč o tyč pardubické branky hájené golmanem Markovičem. Pardubice byly možná opticky lepším týmem, jejich nervozita, nedůraznost, bezzubá koncovka a na druhé straně srdnatý výkon druholigového mančaftu vedly k překvapivým situacím.

 

Poprvé zatrnulo již v 6. minutě, kdy zazmatkovali Chlumecký s Vlčkem, k míči se lehce dostal příbramský Zeronik a trefil tyčku. O pět minut později se ocitl ve velké šanci pardubický Hlavatý, zakončil ovšem tragicky. Také Pikulova snaha ve 23. minutě vyšla naprázdno. Ke kýženému gólu nevedlo ani několikaminutové nepřetržité držení míče Pardubických před koncem druhé třetiny první půle. Pak nastal pro hosty zase děs – ve 36. minutě tyč jejich svatyně orazítkoval Dudl. Koncovka Pardubic působila vskutku marně, Příbramští z ní moc nervů pociťovat nemuseli.

 

Eliminovat oprávněnost hudrování na výkon Pardubáků se rozhodl trenér Kováč, když na začátku druhé půle nahradil Ichu Tischlerem, ale zejména Sychra, jenž ve 49. minutě po předchozím pokusu Černého, krytém brankářem Příbrami Melicharem, perfektně dorazil a dostal Pardubice konečně do vedení 1:0. Klid pro hosty pak zvýšila Janoškem bezpečně proměněná penalta v 62. minutě nařízená sudím Berkou za faul na Černého v pokutovém území. To už se na pardubický fotbal zase dalo hledět s radostí, hosté kontrolovali hru i vývoj zápasu. Z jejich šancí jmenujme alespoň střelecký pokus Hlavatého v 86. minutě, na druhé straně byl blízko snížení Antwi o tři minuty později, golman Markovič však zasáhl bravurně. Nic nezměnilo ani šestiminutové nastavení.

 

Pardubice si tedy dnes v podvečer vytvořily velkou naději pro setrvání v první lize. Věřme, že vyprodaný stadion doma je v neděli po 17. hodině na tuto cestu definitivně doprovodí.

 

FK Viagem Příbram – FK Pardubice 0:2 (0:0). Počet diváků bude doplněn. (ro) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku z první půle v dresu Pardubic urputně bojující Dominik Janošek, pozdější autor druhého gólu hostů)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci