Respirátory do škol

Region - 24. 02. 2021
Respirátory do škol

 

PARDUBICKO - Vláda na svém pondělním jednání odsouhlasila poskytnutí respirátorů FFP2 pracovníkům škol a školských zařízení. Do Pardubického kraje by mělo být distribuováno přes 176 tisíc respirátorů. Převoz do distribučních míst v kraji zajistí Hasičský záchranný sbor České republiky.  

„Každý pracovník školy by měl obdržet tři respirátory na týden. Celkově bude v rámci našeho kraje přerozděleno přes 176 tisíc respirátorů kategorie FFP2. Jsem rád, že se na pedagogy i nepedagogy nezapomíná a doručení ochranných prostředků je jedním z kroků, jak postupně obnovit školní výuku. Mrzí mě však, že nám úplně nesedí seznamy škol a školských zařízení z Ministerstva školství s realitou školství na území Pardubického kraje, takže to v tuto chvíli dáváme do pořádku. Dalším nezbytným předpokladem je vyřešení očkování pedagogů a způsob testování žáků, kde nyní stále čekáme na ministerskou metodiku,“ upřesnil radní Pardubického kraje pro školství Josef Kozel.

Distribuci respirátorů obstarají profesionální a dobrovolní hasiči. „Po dohodě s ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje budou respirátory do jednotlivých obcí s rozšířenou působností rozvezeny prostředky profesionálních hasičů. Další distribuci do konkrétních škol v tuto chvíli řešíme s dobrovolnými hasiči, kteří mají k dispozici dopravní automobily. Ty jsme v loňském roce využili jak pro distribuci dezinfekce, tak právě osobních ochranných prostředků,“ řekl hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: JAN ŠAFÁŘ

 

Mohlo by vás zajímat:

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty