Gól v Bavorsku nevstřelili

Fotbal - 02. 07. 2023
Gól v Bavorsku nevstřelili

AMMERTHAL - Pardubičtí fotbalisté v prvním přípravném duelu před novou sezónou nestačili na 1.FC Norimberk. Kováčova parta v německém Ammerthalu podlehla týmu, který hraje 2. Bundesligu, 0:1.

 

Na začátku první půle to byl německý Norimberk, který převážně tvořil hru. Za zmínku stojí akce z 11. minuty, kdy útočník Daferner zahrozil po pravé straně hřiště. Viktor Budinský však zasáhl včas a z šance soupeře nic nebylo. První půlhodina hry patřila Norimberku. Šance Valentiniho skončila pouze v rukavicích pardubického gólmana.

 

V závěru poločasu se už norimberští fotbalisté prosadili. Po rohovém kopu se ve 45. minutě utkání trefil Christoph Daferner, který tak stanovil poločasový výsledek 1:0.

 

Ve druhé půli oba trenéři značně promíchali sestavu. Pardubice byly aktivnější. O tom hovoří i fakt, že si Kováčův tým vytvořil hned několik příležitostí. Dvě z nich skončily na tyči. První příležitost, po které zvonila za norimberským gólmanem tyč, měl Pikul v 55. minutě zápasu. Jeho hlavička skončila na břevně.

 

O čtyři minuty později vybojoval ve vápně balón skvěle hrající Patrák. Ten svižnou střelou zamířil pouze na tyč. Zbytek utkání šance nenabídl, a tak se oba celky rozešli za stavu 0:1 pro 1.FC Norimberk.

 

1. FC Norimberk – FK Pardubice 1:0 (1:0), 45. Daferner

 

Sestava Pardubic

I. pol. Budínský - Surzyn, Halinský, Koukola, Kurka - Sychra, Šimek, Hlavatý, Míšek - Koukola, Černý. 

2. pol. Kinský - Helešic, Icha, Hanč, Sedláček - Huf, Tischler, Vacek, Patrák - Krobot, Nikroman (Ghana)

 

Radoslav Kováč, trenér FK Pardubice: „Utkání nehodnotím úplně kladně, protože jsme prohráli a nevstřelili jsme branku. Norimberk byl velmi dobrým soupeřem. Bylo znát, že jsou v přípravě zhruba o týden napřed. Hlavně první poločas to bylo vidět. Byl to pro nás výborný test. Viděli jsme, že musíme pracovat při hře s míčem v rychlosti, v čemž nás Norimberk předčil. Jediná kaňka na zápase bylo zranění Tomáše Koukoly. Doufám, že to nebude vážné." (zrm) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku v modrém dresu v akci Michal Hlavatý)

Mohlo by vás zajímat:

Pardubice povede Saňák

Pardubice povede Saňák

Fotbalisté Pardubic povede nový realizační tým

Vítězná rozlučka v Ďolíčku

Vítězná rozlučka v Ďolíčku

Pardubičtí fotbalisté naposledy vedení trenérem Kováčem porazili Bohemians a přeskočili je v konečném účtování

Pardubice se zachránily!

Pardubice se zachránily!

Pardubičtí fotbalisté doma smetli Karvinou

Tak ještě ne…

Tak ještě ne…

Pardubičtí fotbalisté prohráli v Jablonci

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů