Opatření, která potěší

Region - 15. 09. 2023
Opatření, která potěší

HOLICE - Kulturní dům města Holic vstupuje do nové sezóny s několika novinkami. Diváci si od září mohou koupit vstupenky pohodlně přes internet, předplatné bude rozděleno na dvě období a na únor se chystá exkluzivní koncert Jdi za štěstím s hity Karla Gotta v podání Mariana Vojtka a Bohuše Matuše.

 

„Očekáváme, že online předprodej k nám přiláká diváky z širšího okolí. Ti si díky němu nebudou muset vyzvedávat vstupenky předem v Holicích, ale přijedou až na samotné představení,“ říká ředitel kulturního domu Vojtěch Rydlo. „Prodej v kanceláři kulturního domu však samozřejmě zachováme,“ dodává.

 

Pro předprodej vybrali společnost TicketWare s prodejním systémem Entradio, který je uživatelsky příjemný a pro oblast kultury komplexní. TicketWare poskytuje systém více než 260 kulturním institucím po celém Česku, ale například získal i zakázku pro všechny instituce spadající pod Slovenské národné múzeum.

 

V Holicích proběhla změna také v rámci abonentského cyklu. Od poloviny září je k dispozici předplatné podzim–zima se zakončením v lednu. Diváky čeká Východočeské divadlo s oceňovanou komedií Bláznivými nůžkami, thriller MindGame s Miroslavem Etzlerem, Petrem Halberstadtem a Pavlou Vitázkovou, tři jednoaktovky v podání holických ochotníků a původní komedie divadla Artur Třídní sraz. Cyklus doplňuje koncert Symfonického orchestru Konzervatoře Pardubice konaný k 17. listopadu a recitál Karla Plíhala. Druhou polovinu sezóny zahájí exkluzivní koncert Mariana Vojtka a Bohuše Matuše, kteří připomenou největší hity Karla Gotta a plánují také další dávku předplatného.

 

Žít nebude jen budova kulturního domu. Vedle v Africkém muzeu se první týden v říjnu ponese ve znamení oslav narození cestovatele Emila Holuba. Přijede Aleš Dráteník Kulhánek s ukázkou řemeslné dílny, skupina Divoké bubny a přední česká afrikanistka Marie Imbrová. Přednáškou Vladimíra Sochy Afričtí dinosauři bude současně zahájena také Akademie pro starší a pokročilé, v první polovině zaměřená na badatelská a cestovatelská témata a druhá polovina se postará o to, aby si návštěvníci věděli rady v různých životních situacích.

 

 

Během podzimu by v kulturním domě rádi instalovali také terminál pro platbu kartou. „Když jde na představení třeba celá rodina, snadno se celková částka přehoupne přes tisíc korun. Ne každý u sebe v dnešní době takovou hotovost nosí. Mnohým návštěvníkům to tak ušetří cestu na náměstí k nejbližšímu bankomatu,“ komentuje potřebnost terminálů ředitel. Do sezóny od září 2024 potom plánuje vstoupit s novým vizuálním stylem a webem. Na logu již pracují studenti školy GRACE v Pardubicích. V plánu je i vyřešení řádného informačního centra.

 

Vojtěch Rydlo je ředitelem kulturního domu od letošního května. Český rozhlas Pardubice vydal k rozhovoru s ním článek s titulkem „Mladší než podřízení. Novému šéfovi kultury v Holicích je 25“. (zr) Foto: firmy.cz

Mohlo by vás zajímat:

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný