Najdi svoji identitu i perník

Region - 28. 10. 2023
Najdi svoji identitu i perník

BRNO - Univerzita Pardubice se příští týden opět představí zájemcům o studium na veletrhu vzdělávání Gaudeamus, který se bude konat v moravské metropoli. Jeho návštěvníky osloví nejen atraktivní expozice, ale také ukázky vědy a rozhovory se současnými vysokoškoláky ze všech sedmi fakult.



Studenti z jednotlivých fakult s hravými prvky oblečení v červenobílé kombinaci, která symbolizuje univerzitní barvy a s heslem Najdi svoji identitu budou opět součástí expozice Univerzity Pardubice (UPCE), která je pravidelným účastníkem veletrhu. Základní informace o studiu a přijímacím řízení právě vysokoškoláci doplní o vlastní postřehy a zkušenosti, které mají právě na vysoké škole v Pardubicích. 



Univerzita Pardubice se na veletrhu zapojí také do každodenních živých vstupů univerzit v přednáškovém sále, a také do programu Věda pro život. V ní nabídne praktickou zábavnou vědu prostřednictvím popularizátorů z Fakulty chemicko-technologické, Fakulty zdravotnických studií a Fakulty elektrotechniky a informatiky. Na uchazeče i jejich rodiče čeká v expozici UPCE kromě přehledu všech oborů, které lze studovat, také tradiční pardubický perník v univerzitních barvách, perníkové cappuccino a další drobné dárky.



Univerzita Pardubice otvírá možnost podat přihlášky ke studiu v akademickém roce 2024/2025 už 1. listopadu.



Veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus letos návštěvníkům v Brně nabídne 342 univerzit, vysokých škol, fakult, vyšších odborných škol a jiných vzdělávacích institucí. Studenti si budou moci vybrat z více než 10 000 studijních oborů. Na veletrhu budou zastoupeny univerzity a vysoké školy ze třinácti zemí světa a to z Dánska, Velké Británie, Slovenska, Nizozemí, Litvy, Německa, Irska, Francie, Belgie, Finska, Malty, Spojených arabských emirátů a ze Španělska. Veletrh na brněnském výstavišti v pavilonu V bude ve dnech 31.10 až 3. 11. 2023. Žáky přivítá denně od 8.30 do 16 hodin, v pátek 3. 11. od 8.30 do 14 hodin. (MaM) Foto: A.ZEINER

 

Mohlo by vás zajímat:

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Hlava státu navštíví Explosii, nemocnici a poklepe základní kamen Centra leteckého výcviku

Ukončení topné sezony

Ukončení topné sezony

Letošní zima byla výjimečná

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Nejvyšší ocenění za projekty roku 2023 pro Elektrárny Opatovice a EOP Distribuce

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Pravý důvod odhalila dechová zkouška. Řidička nadýchala 2,98 promile alkoholu

Čtvrtá nejnižší v republice

Čtvrtá nejnižší v republice

Nezaměstnanost v dubnu v Pardubickém kraji klesla na 2,9 %

14,5 milionu do podpory cestovního ruchu

14,5 milionu do podpory cestovního ruchu

Krajská samospráva podpoří šedesát rozličných projektů