Stůl včetně tanečku před lékárnou

Město Pardubice - 27. 08. 2024
Stůl včetně tanečku před lékárnou

PARDUBICE - Po loňském úspěchu prvního sousedského stolu na třídě Míru budou mít Pardubáci opět možnost rozloučit se s létem ve velkém stylu. Rozprostře se 230 m dlouhý „Stůl na Míru“, a to opět v poslední srpnový čtvrtek – letos tedy 29. srpna od 17 do 22 hodin.

 

„Loňský zájem o společnou večeři na třídě Míru předčil naše očekávání. Bylo fajn sledovat, kolik lidí si našlo cestu ke společnému stolu. Proto jsme hned po skončení akce věděli, že se zrodila nová tradice, kterou budeme chtít jen vylepšovat,” přiblížila loňský úspěch náměstkyně primátora Jiřina Klčová.

 

„Letošní novinkou bude taneční parket,” naznačila změny vedoucí oddělení kultury pardubického magistrátu Jana Fiedlerová. „Místo pro tanec vznikne v prostorách před lékárnou.”

 

Myšlenka celé akce je jednoduchá – přijít ke společné tabuli, přinést něco k jídlu a strávit společný čas s lidmi známými i neznámými.

 

„Jídlo je forma komunikace. Lidé mají záminku, jak se dát s někým do řeči. Nabídnou si něco na ochutnání. A zažívají pak takovou pospolitost,” přiblížil kavárník Ondřej Kobza, zakladatel spolku Piána na ulici, a doplnil, že krom hudebních nástrojů jsou vítány také šachy, karty nebo stolní hry. „Zkrátka chceme, aby si lidé zažili místo, kudy často chodí do práce, nějak nově. A trochu snově. Aby se lidé více zasnili, jak by se mohly proměnit i další ulice,” uzavřel Kobza.

 

Více informací naleznete na facebookové události a můžete se také podívat na video z loňského roku. Akci “STŮL NA MÍRU II” pořádá město Pardubice společně s kavárníkem Ondřejem Kobzou a Službami města Pardubic. (kvl) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ (Takhle vypadal loňský „Stůl na Míru“)

Mohlo by vás zajímat:

Čekání na vývoj situace

Čekání na vývoj situace

Chrudimka se částečně vylila z koryta v Nemošicích

Další upozornění kvůli vodě

Další upozornění kvůli vodě

Vyklidit sklepy a suterény, nechodit do uzavřených oblastí a nejezdit do města autem

Nemošice velké vodě odolávají

Nemošice velké vodě odolávají

Chrudimka v městské části je zatím stále na druhém, respektive třetím povodňovém stupni

Toky se v noci rychle zvednou

Toky se v noci rychle zvednou

Kvůli Chrudimce byli informováni obyvatelé Nemošic, Drozdic a Mnětic o přípravě na evakuaci

Pardubický projekt v Bruselu

Pardubický projekt v Bruselu

Sféra v Automatických mlýnech se probojovala do finále prestižní soutěže REGIOSTARS 2024

Řecký den v Pardubicích

Řecký den v Pardubicích

Představil řeckou kulturu a otevřel dveře další spolupráci řeckého konzulátu v krajském městě