Bude tam jezdit „šestka“

Město Pardubice - 28. 08. 2024
Bude tam jezdit „šestka“

PARDUBICE - Občané vyhlížejí dokončení rekonstrukce ulice K Vápence. Díky ní se tak obyvatelé pátého obvodu snadněji dostanou na vybudovanou lávku, toto kapacitnější propojení tak zlepší dopravní napojení nádraží a terminálu B.

 

„Rekonstrukce ulice K Vápence pokračuje podle plánu a její dokončení přinese několik změn, které pomohou zlepšit dopravní situaci v této oblasti. Žulové kostky jsou nahrazeny novým asfaltovým povrchem, což přispěje k vyššímu komfortu jízdy a snížení hlučnosti. U lávky vzniká nová okružní křižovatka, která zlepší průjezdnost a zvýší bezpečnost v této lokalitě,“ přiblížil probíhající rekonstrukci náměstek primátora zodpovědný za dopravu Jan Hrabal s tím, že by ulice mohla být oproti původním plánům otevřena dříve ve formě předčasného užívání.

 

„Součástí rekonstrukce je také výstavba tří nových autobusových zálivů s povrchem z cementobetonového krytu, který vykazuje vyšší trvanlivost. Dále dojde k výsadbě stromů a nižší zeleně, keřů a trvalek a dále založení trávníků v blízkém okolí,“ navázal Hrabal. „Do zrekonstruované ulice bude nově zajíždět autobus číslo 6 a tato změna začne od 15. prosince," uvedl ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán.

 

Úpravy křižovatky Pražská – Teplého mají za cíl zvýšení bezpečnosti, nově instalované světelně signalizační zařízení bude liniově koordinováno s přilehlými křižovatkami. „Zmíněná instalace nových semaforů pak zajistí plynulejší a bezpečnější průjezd křižovatkami,“ uvedl Hrabal.

 

„Obyvatelům Dukly přinese rekonstrukce zlepšení přístupových komunikací a nové chodníky s hladkou červenou zámkovou dlažbou, která usnadní průjezd i cyklistům. Obyvatelé budou moci plně využívat lávku nad kolejemi, která spojuje všechna nástupiště hlavního nádraží a terminál B a ústí do ulice K Vápence, čímž se ukončí dosavadní provizorní řešení,“ doplnil Hrabal. (ido) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Čekání na vývoj situace

Čekání na vývoj situace

Chrudimka se částečně vylila z koryta v Nemošicích

Další upozornění kvůli vodě

Další upozornění kvůli vodě

Vyklidit sklepy a suterény, nechodit do uzavřených oblastí a nejezdit do města autem

Nemošice velké vodě odolávají

Nemošice velké vodě odolávají

Chrudimka v městské části je zatím stále na druhém, respektive třetím povodňovém stupni

Toky se v noci rychle zvednou

Toky se v noci rychle zvednou

Kvůli Chrudimce byli informováni obyvatelé Nemošic, Drozdic a Mnětic o přípravě na evakuaci

Pardubický projekt v Bruselu

Pardubický projekt v Bruselu

Sféra v Automatických mlýnech se probojovala do finále prestižní soutěže REGIOSTARS 2024

Řecký den v Pardubicích

Řecký den v Pardubicích

Představil řeckou kulturu a otevřel dveře další spolupráci řeckého konzulátu v krajském městě