Vyočkováno 103 tisíc dávek

Region - 16. 04. 2021
Vyočkováno 103 tisíc dávek

 

PARDUBICE - Pátečního videokonferenčního jednání Regionální rady Českomoravské konfederace odborových svazů Pardubického kraje se zúčastnil také hejtman Martin Netolický. Ten s odboráři hovořil především o aktuální epidemické situaci, očkování ve školství, zdravotnictví, sociálních službách či v rámci kritické infrastruktury.

 

„K dnešnímu dni máme vyočkováno téměř 103 tisíc dávek vakcíny. Důležité je, že v tomto týdnu jsme každý den očkovali přes tři tisíce dávek s maximem 3,5 tisíce za den. Naší maximální kapacitou je 4,5 tisíce dávek pouze v našich centrech, a to v případě, že bude dostatek vakcinačních dávek,“ seznámil hejtman Martin Netolický krajské odboráře s aktuální statistikou.

 

Zástupci odborů se hejtmana dotazovali také na průběh očkování v jednotlivých prioritních skupinách. „V rámci kraje jsme přednostně očkovali nejprve zdravotní sektor, a to včetně ambulantních specialistů a praktických lékařů, dále jsme již před rozhodnutím státu nabídli očkování pobytovým, ale i terénním sociálním službám, kterým stát umožnil registraci do systému až minulý týden. Průběžně pokračujeme v očkování kritické infrastruktury v méně vytížených očkovacích centrech. V tuto chvíli máme téměř kompletně očkované například městské policie, vodovody a kanalizace a pokračuje také v očkování hasičů v rámci JPO II a JPO III,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Tento krajský přístup k očkování kritické infrastruktury krajští odboráři z jednotlivých svazů pochválili.

 

Vzhledem k návratu dětí do škol byla řeč také o očkování pedagogických a nepedagogických pracovníků škol. To je v rámci Pardubického kraje v tuto chvíli téměř dokončené. „Momentálně máme v systému 642 registrovaných osob čekajících na termín očkování přes kódy, které šly do škol. Většina z nich je ve věkové skupině pod 40 let. Celkově v našem kraji projevilo zájem o očkování téměř devět tisíc pedagogických a nepedagogických pracovníků,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

(DoB) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života