O podpoře zemědělství

Region - 17. 04. 2021
O podpoře zemědělství

PARDUBICKO - Pro Pardubický kraj jsou Agrární komora České republiky (AK ČR) a její regionální organizace dlouhodobě stabilními a důležitými partnery. Uvedl to po jednání s prezidentem AK ČR Janem Doležalem krajský radní pro oblast venkova, životního prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

 

Hlavními tématy debaty za účasti hejtmana kraje Martina Netolického byla efektivní podpora českých potravin a českého zemědělství obecně. Dále pak například problematika společné zemědělské politiky v rámci EU a její dopady nejenom na samotné zemědělské podniky, ale i na peněženky obyvatel České republiky.

 

 „V dalších měsících nás čeká implementace reformy společné zemědělské politiky Evropské unie na národní úrovni. Je proto třeba, aby se kraje zapojily do diskuze a vyslovily svůj názor, jak by podle nich mělo české zemědělství v budoucnu vypadat,“ poznamenal prezident AK ČR Jan Doležal s tím, že názor samospráv považuje za důležitý.

 

 „Pokud jde o možnosti podpory regionálních producentů potravin a také otázky rozvoje zemědělství v našem regionu, seznámili jsme prezidenta AK ČR s kroky, které v tomto směru chystáme na úrovni našeho kraje. Hovořili jsme také o budoucí spolupráci. Z debaty jasně vyplynulo, že na dané otázky máme prakticky stejné názory a zastáváme velmi podobná stanoviska. Proto věřím, že naše spolupráce bude probíhat velmi dobře a naše vztahy budeme nadále rozvíjet,“ sdělil radní Miroslav Krčil. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech