Rozběhaná univerzita

Univerzita - 03. 05. 2021
Rozběhaná univerzita

 

PARDUBICE - Polovinu obvodu zeměkoule nebo také devětkrát po hranicích kolem celé republiky. Tak dlouhou trasu uběhli v součtu studenti, akademici i zaměstnanci Univerzity Pardubice za jediný měsíc. Motivovala je k tomu výzva Rozběhejme univerzitu. Tu během dlouhotrvající online výuky i omezení v rámci pandemie vyhlásila 1. dubna Katedra tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice.

 

 

Do soutěže se zapojili studenti všech sedmi fakult, kteří z 21 330 kilometrů uběhli více než 15 500 kilometrů. Nejvíce kilometrů naběhal tým studentů a zaměstnanců Fakulty chemicko-technologické. Za měsíc vyběhli 800krát a společně si v mobilních aplikacích zapsali 5 886 km. Druhá Fakulta zdravotnických studií uběhla 4 598 kilometrů a třetí příčku získali běžci pro Fakultu ekonomicko-správní s 4 338 km. Celkově nejdelší trasu – 550 km, naběhal za měsíc Pavel Drabina, zaměstnanec Fakulty chemicko-technologické a student Dopravní fakulty Jana Pernera Petr Šindelář – 377 km.

 

 

Celá akce měla podpořit zábavnou formou zdravý životní styl a motivovat k pohybu v době pandemie a online výuky. Prostřednictvím sociálních sítí se fakulty navzájem podporovaly a povzbuzovaly k lepším výkonům. Univerzita navíc každý týden zveřejňovala průběžné výsledky souboje spolu se zábavnými výzvami. Během Dne Země vyzvala běžce k aktivitě zvané Plogging, která dává možnost kombinovat běh a sbírání odpadků v přírodě. Jindy se zaměřila na překonávání vlastních rekordů běžců.

 

 

Vítězná fakulta převezme pohár a nejlepší běžci ceny a medaile. „Je skvělé, že se nakonec opravdu podařilo rozběhnout celou univerzitu. Obdivuji výkony studentů i kolegů akademiků a zaměstnanců. Je vidět, že i během pandemie se mnozí o svoji kondici starali a někteří třeba právě kvůli této situaci s jednoduchým sportem, jako je běh, začali. Děkujeme všem,“ uvedl vedoucí Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice Mgr. Jan Němec.

 

 

Katedra tělovýchovy a sportu je od roku 1997 samostatnou součástí Univerzity Pardubice, která zajišťuje sportovní zázemí pro studenty fakult Univerzity Pardubice v rámci povinných a volitelných předmětů. Katedra nabízí své sportovní kapacity také veřejnosti – pořádá sportovní akce, přednášky o zdravém životním stylu a speciální lekce. (MaM) Foto: UPa

 

Mohlo by vás zajímat:

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Třetí prohra Beksy

Třetí prohra Beksy

Pardubičtí basketbalisté čtvrté utkání prohráli

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Beksa poprvé vyhrála

Beksa poprvé vyhrála

Pardubičtí basketbalisté snížili