Sedněte na kola

Region - 02. 06. 2021
Sedněte na kola

PARDUBICE - Cyklopecky Východní Čechy 2021 se hlásí o slovo! Šlápněte do pedálů a vyhrajte řadu atraktivních cen. Nebo se jen vydejte na některou z tras se spoustou zajímavých zastávek a užívejte si krásy Pardubického i sousedního Královéhradeckého kraje.



S příchodem června odstartovala velká cestovatelská soutěž pro aktivní a zvídavé soutěžící, která poběží až do konce září. Již sedmý ročník soutěže nabízí 15 nenáročných cyklotras vhodných i pro rekreační cyklisty nebo rodiny s dětmi.  Na každé trase se nachází minimálně dvě razítkovací místa, na kterých soutěžící dostanou razítko do své hrací karty. Za každou trasu stačí získat pouze jedno razítko a už v momentě, kdy hráči nasbírají do své hrací karty 5 razítek, mohou se účastnit losování o hodnotné ceny. A letos jsou to ceny opravdu atraktivní – 5 jízdních kol Merida a 5 pobytů v hotelech na východě Čech pro prvních deset výherců, pro dalších deset výherců dárkové předměty a vstupenky.  Speciální cena bude připravena pro ty nadšené cestovatele, kteří nasbírají všech 15 razítek!



A kde je hrací karta k dostání? Od 1. června je na pultech všech východočeských informačních center vandrovní knížka s popisy tras, tipy na výlety v okolí a dvěma hracími kartami. Z domova si ji lze stáhnout ze speciálního webu soutěže www.cyklopecky.info.



Na tomto webu najdete další podrobnosti k trasám – mapu, délku, náročnost, razítkovací místa, zajímavosti na trase, fotografie, videa. Pokud by si cykloturista nevybral z tras letošních, na webu jsou i trasy loňské soutěže, které mohou posloužit jako inspirace k výletu.  Další možností je využít hrací kartu z Turistických novin z Východních Čech, které jsou již také v distribuci,“ poznamenal Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za majetek, sport a cestovní ruch.



Většina tras je určena i pro méně zdatné turisty. Hlavní myšlenkou je poznání krás našeho kraje a aktivní pohyb na čerstvém vzduchu.



Soutěž organizuje Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Královéhradeckého kraje, Pardubickým a Královéhradeckým krajem a destinačními managementy obou krajů.



Soutěž a dvě vybrané trasy budou představeny v pořadu Cyklosalon na TV Prima tuto sobotu 4. června v 8.45 hodin. (PaS) Foto: DSVČ

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Policisté se zaměřili na cizince

Policisté se zaměřili na cizince

S jedním mužem je vedeno řízení o jeho vyhoštění

Zvláštní ocenění za počin roku

Zvláštní ocenění za počin roku

Na ocenění Gloria musaealis 2023 tentokrát bodovala Gočárova galerie

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Hlava státu navštíví Explosii, nemocnici a poklepe základní kamen Centra leteckého výcviku

Ukončení topné sezony

Ukončení topné sezony

Letošní zima byla výjimečná

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Nejvyšší ocenění za projekty roku 2023 pro Elektrárny Opatovice a EOP Distribuce

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Pravý důvod odhalila dechová zkouška. Řidička nadýchala 2,98 promile alkoholu