Závod ve svátečním vedru

Cyklistika - 08. 07. 2021
Závod ve svátečním vedru

PLZEŇ Svátek 6. července – výročí upálení římskokatolického kněze Mistra Jana Husa – strávili cyklisté TJ Léčebna Košumberk na závodě v západočeské metropoli s názvem Plzeňský ovál 2021. Kritérium se konalo na legendárním ovále Lopatárna.



Za krásného slunečného počasí braly ocenění na stupních vítězů košumberské nové tváře cyklistického pelotonu hendikepovaných. Jak tedy dopadli členové oddílu cyklistiky TJ Léčebna Košumberk?



V kategorii tricykly T2 muži skončil druhý Karel Posekaný, který bojoval nejen s tratí a soupeři, ale i s únavou. František Vlček byl v cíli pátý, Marek Hylský šestý. V kategorii T1 muži dojel Vladimír Vaverka čtvrtý. V ženách skupiny T2 byla na třetím místě Michala Švejdová. Martina Vlčková obsadila čtvrté místo. V kategorii T1 lehokolo ženy zvítězila Tereza Vargová. Ve sloučené skupině muži C2-5 skončil na 4. místě Václav Kubička. Marek Odstrčil získal krásné druhé místo v závodě Open muži. Věra Čejková si odnesla ceny za třetí místo v kategorii Open ženy. Tricykly a lehokola jezdily na 20 okruhů, ostatní potřebovali do cíle zvládnout 40 oválů, z nichž jeden měřil cca 1,1 km.



Zajímavostí byla účast paralympijské naděje pro paralympiádu do Tokia Ivo Koblasy a již ostříleného veterána Michala Starka, který by se, pokud vše vyjde, zúčastnil již své sedmé paralympiády, zatím je prvním náhradníkem.



Pavel Karal, manažer TJ Léčebna Košumberk, ke klání řekl: ,,Závod jsme jeli opět za našeho kolegu Jendu Hrocha, který leží v nemocnici. Všechny obdivuji, jak zvládli kritérium v tomto horkém počasí a děkuji celému oddílu za dobrou reprezentaci.” Výsledky ke zhlédnutí na této adrese: https://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/6820 a celou fotogalerii naleznete zde: https://www.facebook.com/tjhalma/photos/pcb.1186183721794089/1186175148461613 . (fv) Foto: ARCHIV REDAKCE (Cyklisté TJ Léčebna Košumberk se v Plzni rozhodně neztratili. Setkali se rovněž s legendou paralympijské cyklistiky Michalem Starkem, jenž závodí bez jedné nohy a který se, pokud vše dobře dopadne, zúčastní již sedmých paralympijských her za svoji kariéru)

Mohlo by vás zajímat:

Beksa končí…

Beksa končí…

Pardubičtí basketbalisté vypadli ve čtvrtfinále

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Třetí prohra Beksy

Třetí prohra Beksy

Pardubičtí basketbalisté čtvrté utkání prohráli

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli