Vakcíny bez registrace

Region - 27. 07. 2021
Vakcíny bez registrace

PARDUBICKO - Od úterního rána je možné očkování vakcínou Pfizer bez předchozí registrace v očkovacích místech Nemocnice Pardubického kraje, která mají volné kapacity. Jedná se o Pardubice, Ústí nad Orlicí, Litomyšl a Chrudim. V Chrudimské nemocnici se bude očkovat s výjimkou pátku 30. července.

 

Počínaje úterním ránem dle provozní doby jednotlivých očkovacích míst spouštíme možnost očkování první dávkou vakcíny Pfizer bez předchozí registrace v našich očkovacích místech v sále Jana Kašpara v Pardubicích, v Litomyšlské, Orlickoústecké a Chrudimské nemocnici. Chceme tímto umožnit lidem se nechat naočkovat první dávkou vakcíny od společnosti Pfizer a využít tak volné kapacity v očkovacích místech Nemocnice Pardubického kraje,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že volné kapacity v sále Jana Kašpara jsou v úterý a ve středu vždy 20 míst a na konci týdne v řádu jednotek. „V dalších třech očkovacích centrech se pohybujeme vždy okolo stovky volných míst na jeden den,“ doplnil hejtman Netolický.

 

Podle náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaely Matouškové je jedním z důvodů blížící se začátek školního roku a konec prázdnin. „Vzhledem k avizovanému zpoplatnění preventivního testování je středa posledním dnem pro zahájení očkování v případě dvou vakcín a zvládnout tak kompletní očkování před začátkem školního roku tak, aby následně nebylo nutné hradit si preventivní testy, které budou právě od září již zpoplatněné,“ uvedla náměstkyně hejtmana Michaela Matoušková. (DoB) Foto: FRANTIŠEK VLČEK (Na snímku kamion před pardubickou Sokolovnou, kde je v tomto týdnu možnost nechat se očkovat bez registrace jednodávkovou vakcínou Janssen)

Mohlo by vás zajímat:

Ještě ekologičtější rekonstrukce

Ještě ekologičtější rekonstrukce

Kraj plánuje více používat recyklát při opravách silnic

Bělečkem se řítil téměř stovkou

Bělečkem se řítil téměř stovkou

Nezodpovědný řidič na místě přišel o řidičský průkaz

Nejednalo se o trestný čin

Nejednalo se o trestný čin

Pardubičtí kriminalisté ukončili případ muže oblečeného v mikině s písmenem "Z".

Jízda se podnapilým nevyplatila

Jízda se podnapilým nevyplatila

I na elektrokoloběžce se musí dodržovat pravidla

Obalovny jedou na plné obrátky

Obalovny jedou na plné obrátky

V kraji se začalo s opravami silnic

Úřad práce povede Jana Urbánková

Úřad práce povede Jana Urbánková

Nová ředitelka předtím šéfovala pobočkám přední české banky