Stavět by se mohlo již letos

Region - 25. 04. 2024
Stavět by se mohlo již letos

PARDUBICE - Novou dominantu Pardubické nemocnice, kterou se stal pavilon chirurgických oborů s centrálním urgentním příjmem, bude se stávajícími pavilony 19 a 27 spojovat nadzemní koridor. Finalizací jeho parametrů se na svém pondělním jednání zabývali krajští radní. Předpoklad zahájení stavby je na přelomu let 2024 a 2025.

 

„Ve spolupráci s projektantem nyní řešíme již jen dílčí parametry. Jedná se o trvalou stavbu o třech ramenech, kdy pavilon 27 bude napojen v úrovni druhého nadzemního podlaží, pavilon 19 je napojen v úrovni třetího nadzemního podlaží a pavilon centrálního příjmu v úrovni druhého nadzemního podlaží s pomocí vyrovnávací rampy. Koridor má sloužit pro převoz pacientů a personál nemocnice. V zimě bude temperován na teplotu 15 stupňů elektrickými přímotopy umístěnými v prostoru podhledu a v létě bude odvětrávání zajištěno speciálními multisplitovými jednotkami a zároveň zde bude zajištěno také přirozené větrání pomocí výklopných oken ve fasádě,“ popsal parametry projektu hejtman Martin Netolický.

 

Podle aktuálního stavu příprav by mohla být stavba zahájena ještě v letošním roce. „Dokumentace pro společné povolení byla dokončena a předána na konci února. Předpokládané dokončení projektové dokumentace je v průběhu července či srpna v závislosti na délce stavebního řízení, které nyní probíhá. Pokud se jednotlivé procesy podaří udržet v předpokládaných termínech, tak bychom ještě koncem letošního roku mohli zahájit stavební práce, které jsou nyní v předpokládané hodnotě 56,5 milionu korun včetně DPH,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

 

Hlavním cílem stavby je zvýšení komfortu pro pacienty a zaměstnance nemocnice. „V rámci přípravy projektu spojovacího koridoru jsme projekt debatovali s vedením nemocnice, tak aby místo napojení a parametry spojovacího koridoru byly z uživatelského pohledu co nejlepší. Proto jsme se také oproti původnímu návrhu přiklonili k temperované variantě, která je sice z hlediska financí nákladnější, ale pro zaměstnance a pacienty samozřejmě jednoznačně příjemnější, a o to nám jde především,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková. (DoB) Foto: FRANTIŠEK VLČEK (Na snímku budova urgentního příjmu)

Mohlo by vás zajímat:

Policisté se zaměřili na cizince

Policisté se zaměřili na cizince

S jedním mužem je vedeno řízení o jeho vyhoštění

Zvláštní ocenění za počin roku

Zvláštní ocenění za počin roku

Na ocenění Gloria musaealis 2023 tentokrát bodovala Gočárova galerie

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Hlava státu navštíví Explosii, nemocnici a poklepe základní kamen Centra leteckého výcviku

Ukončení topné sezony

Ukončení topné sezony

Letošní zima byla výjimečná

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Nejvyšší ocenění za projekty roku 2023 pro Elektrárny Opatovice a EOP Distribuce

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Pravý důvod odhalila dechová zkouška. Řidička nadýchala 2,98 promile alkoholu