Zemřel Milan Černický

Hokej - 01. 05. 2024
Zemřel Milan Černický

DRAŽKOV – Ve věku 88 let zemřel v neděli 28. dubna dlouholetý kronikář pardubického hokeje Milan Černický. Jak pro Týdeník Pernštejn uvedl zdroj blízký jeho rodině, odešel z tohoto světa doma při sledování televizního přímého přenosu posledního finálového utkání Dynama s třineckými Oceláři. Předtím se několik měsíců potýkal s vážnými zdravotními problémy.

 

Milan Černický se pohyboval kolem hokeje v Pardubicích šedesát let. Nechyběl takřka na žádném zápase prvoligového týmu, ale výrazně se angažoval například i v ženském hokeji. Zabýval se propagací a historií Tesly Pardubice a jejích následníků působících pod různými názvy až po současné Dynamo. Jako kronikář a archivář shromáždil nepřeberné množství informací a dat, na jejichž základě se mu podařilo sepsat a vydat šest knih o pardubickém hokeji. Jeho celoživotní úsilí ocenilo jak Dynamo, tak i město Pardubice.

 

V Milanu Černickém odchází na věčnost další ikonická postava z „klasické staré školy“, zvyklá dělat radost sobě i ostatním bez přehnaných nároků na jakoukoli odměnu a třeba i úplně zadarmo. Jeho úloha historika se naplnila po okraj i díky přesnosti a přísnosti, s nimiž ke svým úkolům přistupoval, a náročnosti, kterou kladl především sám na sebe. Takových nadšenců dnes již mnoho nenajdeme.

 

Poslední rozloučení se zesnulým se uskuteční ve čtvrtek 9. května v 10.30 hodin v pardubickém krematoriu. Čest jeho památce! (red) Foto: ARCHIV REDAKCE

 

Mohlo by vás zajímat:

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Pardubice srovnaly sérii

Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Dynama ve druhém finále porazili Třinec

Dynamo ve finále prohrává

Dynamo ve finále prohrává

Pardubičtí hokejisté v úvodu na Oceláře nestačili