Šlápněte do pedálů!

Region - 03. 05. 2024
Šlápněte do pedálů!

PARDUBICKO – Již 13. ročník oblíbené velké letní soutěže Cyklopecky Východní Čechy 2024 o atraktivní ceny odstartoval v pondělí 1. května a bude probíhat celou letní sezónu až do konce září.

 

„Soutěž Cyklopecky Východní Čechy 2024 nabízí tradičně 15 cyklotras v Pardubickém kraji, avšak některými přesahuje i do kraje Královéhradeckého. Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s oblastními managementy turistických oblastí připravila trasy procházející nádhernou přírodou, okolím ikonických hradů, zámků a dalších zajímavostí Pardubického kraje. Soutěžící si mohou vybrat trasu dle náročnosti a destinace, kam chtějí zavítat. Vydat se mohou nenáročnou trasou ‚Za zvířátky okolo Býště‘ nebo náročnější ‚Za rozmanitostí hor a podhůří‘ vedoucí přes hřebeny Orlických hor,“ uvedl Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za majetek, sport a cestovní ruch.

 

I v letošním ročníku mohou soutěžící sbírat razítka do klasické razítkovací karty, kterou si vyzvednou na razítkovacích místech, nebo v informačních centrech Pardubického kraje. Další možností je načítat QR kódy na svou elektronickou hrací kartu. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách www.cyklopecky.info a poté jen snímat QR kódy na razítkovacích místech. Pokud soutěžící sbírají razítka na klasickou kartu a razítkovací místo je zavřené, mohou opsat do své hrací karty unikátní kód umístěný pod QR kódem.

 

Jak se zapojit do soutěže?

 

Nasbírejte minimálně pět razítek, QR kódů nebo unikátních kódů z pěti vybraných tras do papírové hrací karty nebo elektronické hrací karty na webu. Na každé trase jsou k dispozici dvě razítkovací místa. Hrací karty jsou rovněž ke stažení na webové stránce soutěže www.cyklopecky.info, kde se také dozvíte mnoho informací a detailů o soutěži a jednotlivých trasách. Poté stačí pouze odeslat vyplněnou hrací kartu a čekat na losování. Elektronickou hrací kartu není nutné stahovat, naskenované QR kódy jsou automaticky uloženy do uživatelského účtu, kde je také zobrazeno, které trasy již byly splněny.

 

Hlavním partnerem letošního ročníku je stejně jako v loňském roce společnost BIKEMAX, která do soutěže darovala hlavní cenu – Horské kolo 29´´ Kellys Spider 50. Dále mohou soutěžící vyhrát pobyty ve východních Čechách, dárkové předměty, vstupenky a vouchery. Soutěž organizuje Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci a za podpory Pardubického kraje.

 

Podrobnosti naleznete na www.cyklopecky.info nebo na www.vychodnicechy.info.  (MiV) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Policisté se zaměřili na cizince

Policisté se zaměřili na cizince

S jedním mužem je vedeno řízení o jeho vyhoštění

Zvláštní ocenění za počin roku

Zvláštní ocenění za počin roku

Na ocenění Gloria musaealis 2023 tentokrát bodovala Gočárova galerie

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Prezident Pavel zamíří na Pardubicko

Hlava státu navštíví Explosii, nemocnici a poklepe základní kamen Centra leteckého výcviku

Ukončení topné sezony

Ukončení topné sezony

Letošní zima byla výjimečná

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Křišťálové komíny pro východní Čechy

Nejvyšší ocenění za projekty roku 2023 pro Elektrárny Opatovice a EOP Distribuce

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Nezvládla jízdu na kruhovém objezdu

Pravý důvod odhalila dechová zkouška. Řidička nadýchala 2,98 promile alkoholu