Buďme rádi za ten bodík

Fotbal - 29. 07. 2023
Buďme rádi za ten bodík

PARDUBICE – V lijáku a pod rozsvícenými reflektory začalo v sobotu odpoledne v CFIG Areně utkání 2. kola Fortuna:Ligy. Pardubičtí hráli podruhé za sebou doma a chtěli na úkor hostí z Jablonce napravit dojem z nevydařeného mače s Bohemians. A i když se příjemně ochladilo, z některých okamžiků na hřišti bylo pěkně horko.

Od 12. minuty byli diváci opět svědky řady nevyužitých šancí Pardubic, nenudila se však ani domácí obrana. Vývoj zápasu poznamenala 21. minuta, v níž došlo k zákroku pardubického golmana Kinského na uniknuvšího jabloneckého Tchanturishviliho, jenž byl potrestán po konzultaci s VAR červenou kartou a vyloučením brankáře. Toho nahradil Budinský, z pole odešel Pikul. Ve 34. měl gól na kopačce Hlavatý, domácí se dostali i do dalších příležitostí. Koncovka však zase nulová… Ve 3. minutě nastavení první půle šel jablonecký Drchal sám na Budinského, ten však jeho úsilí perfektním způsobem zmařil.

 

Jablonečtí od začátku druhého poločasu, již za slunečného počasí, už ani neskrývali tvrdost, vesměs velkoryse přehlíženou slaboučkým rozhodčím Všetečkou. Některé jejich fauly vyhlížely až likvidačně. Pardubický tým se však ani v deseti nemínil vzdát. Probudily se i ochozy. V 66. minutě se rozhodl pro klíčové trojité střídání domácí trenér Kováč. Ke svému 200. prvoligovému utkání v ní na hřiště vyběhl Pavel Černý. Kýžený gól však nepřišel. Celkově nepříliš pohledné utkání tak skončilo bezbrankovou plichtou. Buďme rádi alespoň za ten bodík.

 

 

FK Pardubice – FK Jablonec 0:0 (0:0). Přihlíželo 3012 diváků. (ro) Foto z utkání: LUBOŠ JENÍČEK (Na snímku u míče domácí hráč Denis Halinský)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní