Zmar pod hradeckými lízátky

Fotbal - 09. 03. 2024
Zmar pod hradeckými lízátky

HRADEC KRÁLOVÉ 24. kolo základní části Fortuna:Ligy v sobotu odpoledne přiřadilo do nové a pěkné malšovické areny východočeské derby. Utkání začalo oboustranně opatrně, postupně se ale osmělili více domácí Votroci a od 20. minuty měl pardubický gólman Kinský docela dost práce, rozhodně víc než jeho hradecký protějšek Zadražil, jenž musel v prvním poločase zasahovat proti jediné přímé střele hostů, a to ještě slaboučké jako vyvařený čaj.

 

Po začátku druhého dějství se obraz hry na chvíli změnil, Pardubičtí začali působit aktivněji, leč přišla 57. minuta, v níž kop Krejčího st. efektně nasměroval do branky hostů Čihák; Kinský sice reagoval dobře, ale pár centimetrů mu přece jen scházelo. Za stavu 1:0 Pardubákům nezbylo, než více otevřít hru. Hradec vsadil na pevnou obranu i na nebezpečné výpady a z jednoho takového se v 73. minutě o zvýšení na 2:0 postaral Vašulín.

 

Pardubických stínů v derby ovšem bylo více. Zbytečně obdržené žluté karty i malý požár v sektoru hostů, jejž museli likvidovat hasiči. Buďme objektivní: V tomhle derby měl Hradec navrch.

 

 

FC Hradec Králové – FK Pardubice 2:0 (0:0). Přihlíželo 8519 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku z první půle u míče pardubický Kryštof Daněk)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3