Proti Plzni od začátku v deseti

Fotbal - 02. 03. 2024
Proti Plzni od začátku v deseti

PARDUBICE Červenou kartou pro domácího Denise Halinského začalo dnes večer v CFIG Areně po zásahu VAR utkání 23. kola základní části Fortuna:ligy s plzeňskou Viktorií. Od první, respektive šesté minuty, neboť se nedařilo zprovoznit monitor VARu, tak hrál pardubický celek v deseti. Dlužno dodat, že Halinského faul vůči plzeňskému Šulcovi byl přísně potrestán oprávněně.

 

A byl tím udán i ráz diváky slušně navštíveného zápasu. Domácí se k útoku nedostali, většinu času bylo nutno hledět k jejich brance. Plzeňským se nabízel jeden rohový kop za druhým, Pardubičtí srdnatě bránili. Po třiceti minutách hry se domácí dostali i na polovinu soupeře, jejich naděje však zmařil ve 43. minutě Kalvach. Jeho nenápadnou přízemní střelu gólman Pardubic snad ani nezaregistroval a pokud ano, zareagoval totálně špatně...

 

Budinskému se, žel, nezadařilo ani po zahájení druhé půle. V 48. minutě včas nezachytil Šulcův doklep po excelentních Červových nůžkách a začalo být zle. Hned o minutu později úřadoval Šulc znovu na 0:3, s tímhle ovšem po pravdě brankář domácích nemohl dělat vůbec nic… Alespoň částečnou radost přinesl příznivcům Pardubic v 55. minutě Daněk, když se mu podařilo po přihrávce Zlatohlávka snížit na 1:3. A ještě více v 70. minutě, kdy po jeho centru vsítil vlastní gól plzeňský Kalvach.

 

Za stavu 2:3 to už na hřišti i v ochozech konečně vypadalo jinak. Domácí tým dal najevo, že o vnitřní sílu nepřišel, a Plzeň se mohla začít o své vedení i bát. Škoda, že k plichtě to už nevedlo.

 

 

FK Pardubice – FC Viktoria Plzeň 2:3 (0:1) Přihlíželo 3849 diváků. (ro) Foto z dnešního utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku konzultuje sudí Machálek s VAR zákrok Halinského v 1. minutě, za který byla nakonec pardubickému hráči udělena červená karta.)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3