S Karvinou si poradili

Fotbal - 13. 08. 2023
S Karvinou si poradili

PARDUBICE První půle utkání 4. kola Fortuna:Ligy hraného v neděli odpoledne v CFIG Areně působila v mnohém jako mač druholigových celků, k nemastné neslané suterénní úrovni přispělo i několik podivných výroků trojice rozhodčích v čele se sudím Berkou. Hezkých příležitostí si domácí proti Karviné moc nepřipravili, brankář hostí Ciupa neměl žádnou větší práci. Podobně však pardubický Budinský. Zlom přišel až ve 39. minutě. Předchozí likvidační faul Boháče na něj pomstil po menším závaru před karvinskou brankou hlavou Tischler a bylo to konečně 1:0. Radost nemusela trvat dlouho, ve 45. minutě až VAR rozhodl o neplatném vyrovnávacím gólu Karviné. Naštěstí byl docílen z ofsajdu.

 

Po přestávce se hosté vyjevili jako útočnější a připravili domácím pár horkých chvilek. Při Pardubických stálo i dlouho postrádané štěstí. V 56. minutě ovšem neuvěřitelně nádherným způsobem poslal Pikul míč Matouškovi, jenž ve druhém poločase nastoupil místo Sychry, a ten si svůj gól do odkryté karvinské svatyně náležitě vychutnal. Z dalších minut stojí za zaznamenání skvělý zákrok brankáře Budinského v 69., jímž zlikvidoval totální šanci na kontaktní gól Karviné. Hosté se totiž nemínili vzdát. A pak samozřejmě zmiňme několikasekundovou radost v 75., tentokrát ale rozhodčí neuznali pro ofsajd gól Pardubickým. A tlak Karviné po 80. minutě, okořeněný dvěma přímými kopy, pámbu zaplať neúspěšnými. Na vítězství domácích nic nezměnil ani vlastní gól Halinského v šestiminutovém nastavení. Tři cenné body zůstávají doma!

 

 

FK Pardubice – MFK Karviná 2:1 (1:0). Přihlíželo 2887 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku Emil Tischler, střelec prvního gólu Pardubic)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní