Tragédie neškodného týmu

Fotbal - 26. 08. 2023
Tragédie neškodného týmu

PARDUBICE Utkání 6. kola Fortuna:Ligy začalo v sobotu odpoledne v CFIG Areně za slunečného dusného počasí mírnou převahou hostujícího celku z Uherského Hradiště, hráči FK Pardubice se dostali ke slovu až o něco později. Ve 13. minutě zlikvidoval brankář hostí Heča šanci Matouška, vzápětí se blýskl nůžkami Šimek, v 15. nevyužil hezkou příležitost Darmovzal. Tlak domácích pokračoval, avšak opět bez efektu. A Slovácko trestalo – po rychlé jednoduché akci za něj skóroval ve 21. Kalabiška. Hru Moraváků ovládl za stavu 0:1 klid umocněný zkušeností, Pardubičtí působili křečovitě a hlavně neškodně. O vzruch se postaral až v nastavení první půle Černý, jeho bravurní samostatný pokus však pouze orazítkoval břevno.

 

Po přestávce kupodivu nastoupili domácí ve stejné sestavě, trenér Kováč byl buď s výkonem svých svěřenců spokojen, nebo nemá kam sáhnout, znělo v ochozech. Za sedm minut přitom Pardubičtí nebyli schopni vystřelit na bránu Slovácka. Až Šimek s Patrákem učinili alespoň pokus v 52. minutě. O tři minuty opustili pole Černý se Šimkem (tomu se dnes povedly jen ty nůžky), domácí snahu vyrovnat ale znovu eliminovala střelecká neschopnost a kazily ji i početné chyby obrany. Pochvalme alespoň pardubického golmana Budinského, jenž v 66. minutě vyškrábl z čáry skoro jasný druhý úspěch Slovácka. A naopak pozdvihněme obočí nad šíleným množstvím žlutých karet, které zvláště v poslední fázi utkání vyfasovali zoufalí domácí hráči.

 

Uherskohradišťské mužstvo vedené Martinem Svědíkem si po zásluze odváží z Pardubic, kde je doma tragicky neškodný tým, všechny tři body. K smíchu to zatím není, k vážnému zamyšlení však ano. Zvlášť když se začíná dařit i Zlínu...

 

FK Pardubice – 1. FC Slovácko 0:1 (0:1). Přihlíželo 3014 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku nůžky pardubického Samuela Šimka, jeden z domácích pokusů mezi 15. a 20. minutou prvního poločasu)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní