Nepříliš kvalitní derby skončilo remízou

Fotbal - 01. 10. 2023
Nepříliš kvalitní derby skončilo remízou

PARDUBICE Soubojem o změnu na pozici momentálního východočeského lídra se mohlo stát v 10. kole Fortuna:Ligy derby, v němž se domácí potkali v neděli večer v CFIG Areně s týmem FC Hradec Králové.

 

Herně to ovšem byla po úvodním hvizdu z obou stran bída, hezkých momentů se diváci dočkali v množství zcela minimálním. Pardubice se dlouho hledaly, do ojedinělých šancí se dostali Daněk, Icha a Kukučka, všichni však bez potřebného efektu. Hradec se nepředvedl o nic lépe, na hřišti tak vládly nuda se zoufalostí. Až přišla 44. minuta. Po faulu na domácího Daňka v pokutovém území, který musel za sudího Berku řešit VAR, proměnil s naprostou suverenitou penaltu Černý. A bylo to 1:0.

 

Obraz hry se po přestávce zlepšil, škoda promarněných šancí Pardubic kolem 50. minuty. Do hezkých příležitostí se několikrát probojovali i Votroci, konečně se začal hrát fotbal alespoň na přijatelné úrovni. A v 62. minutě přišlo vyrovnání, po pěkném centru Pilaře překonal pardubického golmana Budinského Harazim. Hradec pak měl mírně navrch, občas i zatlačil a působil nápaditěji. To ovšem nezabránilo Pardubákům předvést pár pěkných šancí, velkou měl na kopačce kupříkladu Sychra v 80. minutě.

 

Začátkem poslední desetiminutovky se začalo zdát, že zápas spěje ke spravedlivé remíze. A bylo tomu tak, i když závěrečné minuty a nastavení patřily více domácím.

 

Jaký z toho mít konečný pocit? Obě mužstva jsou herně nepřesvědčivá a patří v tabulce přesně tam, kde jsou.

 

FK Pardubice – FC Hradec Králové 1:1 (1:0). Přihlíželo 4530 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku kapitán domácího celku Pavel Černý při úspěšné penaltě)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní