Nakonec pouze za jeden bod

Fotbal - 21. 10. 2023
Nakonec pouze za jeden bod

PARDUBICE Chvályhodně bez přílišného respektu k soupeři z Hané, držícímu čtvrté místo tabulky, se pustili domácí hráči do utkání 12. kola Fortuna:Ligy hraného v sobotu odpoledne v CFIG Areně. Pravdou je, že Olomouc se musela obejít bez tří svých klíčových hráčů a na jejím výkonu to bylo zpočátku dosti patrné.

 

Sudí Rouček ten zákrok proti pardubickému Daňkovi v 18. minutě na čáře pokutového území Hanáků nejprve snad ani nezaregistroval. Zapískal až o dvě tři sekundy později, nejdříve nařídil přímý kop a nakonec po zásahu VAR penaltu. Daněk ve 21. minutě při ní nedal olomouckému brankáři Digaňovi sebemenší šanci. Na vedení Pardubic 1:0 se pak do konce první půle nic nezměnilo, hrál se vcelku vyrovnaný fotbal.

 

Po změně stran předváděli domácí opět odhodlaný výkon, škoda několika šancí. Při trojitém střídání v 60. minutě dostali šanci Krobot, Patrák a Tischler. Posledně jmenovaný skvěle dorazil v 63. a bylo to krásných 2:0. Ale jen na chvilku, znovu totiž zasáhl VAR a pro ofsajd gól Pardubic nebyl uznán. Olomouci jako by to vlilo krev do žil a začala být mnohem nepříjemnější. Zvláště po 80. minutě šlo pro domácí o perné momenty. V šestiminutovém nastavení úsilí Hanáků vyvrcholilo vyrovnáním z kopačky Beneše, pomohl jim ovšem těsně předtím špatným posouzením situace dnes tuze nepřesný a nejistý rozhodčí Rouček. Pouhý bod za konečnou remízu tak docela mrzí.

 

 

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0). Přihlíželo 3141 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku domácí Kryštof Daněk, autor domácího gólu)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní