Jednoduché to Sparta neměla

Fotbal - 03. 12. 2023
Jednoduché to Sparta neměla

PARDUBICE – Přestože si pražská Sparta odváží z utkání 17. kola Fortuna:Ligy z CFIG Areny všechny tři body za vítězství 2:1, konstatujme, že domácí fotbalisté podali na perfektně připraveném trávníku asi nejlepší výkon od začátku stávající sezony.  

 

Hrálo se za stálého drobného sněžení a Pardubičtí se soupeře tentokrát absolutně nezalekli. Už Ichova tyč ve 12. minutě toho byla svědectvím. Do vedení šli ovšem hosté zásluhou Krejčího v 19. minutě. Neradovali se ale dlouho, ve 26. nádhernou střelou srovnal stav Zlatohlávek.

 

Po přestávce začala dávat Sparta najevo, že chce uchvátit vývoj zápasu na svoji stranu za každou cenu. Zajímavá situace nastala v 52. minutě, po faulu na pardubického Solila se už Hlavatý postavil na značku pokutového kopu, zasáhl ovšem VAR, dlužno říci, že v tomto případě oprávněně. Z nenápadné akcičky v 65. minutě se pak zrodil druhý gól Sparty a jeho autorem byl opět Krejčí.

 

V závěru hra oboustranně přitvrdila a přišla ještě jedna radost pro domácí fanoušky, a to v 90. minutě, kdy se po rohovém kopu trefil Mukwelle. A opět se dostal ke slovu VAR. Branka uznána nebyla.

 

Škoda přeškoda, alespoň bodík by si za skvělou hru pardubický tým dnes v podvečer rozhodně zasloužil.

 

FK Pardubice – AC Sparta Praha fotbal 1:2 (1:1). Přihlíželo 4620 diváků (vyprodáno). (ro)  Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku střelec pardubického gólu Tomáš Zlatohlávek)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní