Natočí Hřebejk Dcerušku u nás?

Region - 13. 10. 2022
Natočí Hřebejk Dcerušku u nás?

PARDUBICE - Zástupci produkce Actress Film s.r.o. spolu s režisérem Janem Hřebejkem přijeli do krajského města projednat možnou spolupráci při natáčení připravovaného filmu Dceruška.

 

Setkání se zúčastnil krajský radní pro sport a cestovní ruch Alexandr Krejčíř, v jehož gesci je i podpora audiovizuálních děl, a zástupci filmové kanceláře East Bohemia Film Office. Ta je součástí Destinační společnosti Východní Čechy a je pro filmaře pomocníkem při výběru lokací a zprostředkování kontaktů v Pardubickém kraji.

 

Tvůrci nám představili zajímavý příběh tohoto filmu o dceři slavného hokejisty. Umím si představit, že by byl natočen v našem kraji, včetně krajského města. Podpora kvalitních audiovizuálních děl má smysl, jednak natáčení přináší výrazný ekonomický efekt do regionu, neboť štáb během natáčení v kraji nakupuje lokální služby, najímá si i místní komparz, je tu ubytován apod., a dalším efektem může být to, že některé lokace z filmu zaujmou diváky a motivují je k návštěvě“, shrnul jednání radní Krejčíř.

 

Pro natáčení v Pardubickém kraji vnímám jako klíčovou kombinaci hokej/letiště/skvělá dostupnost do Prahy. A v této kombinaci samozřejmě přímo se nabízející logistiku, že se celý štáb do Pardubického kraje přesune a proběhne u vás celá realizace,“ vysvětlila Adéla Gregorová, zastupující produkci filmu. „Po rozhovoru s představiteli kraje jsem přesvědčená, že vhodné lokace k natáčení tu najdeme,“ dodala.

 

Dalším krokem ve spolupráci bude výběr vhodných lokací v návaznosti na scénář. Tým tvůrců se proto chystá v Pardubickém kraji na jejich obhlídku. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ujistili se, že vše je v pořádku

Ujistili se, že vše je v pořádku

Pardubice se na dva dny opět staly hlavním městem dopravy

Z heliportu parkovací místa

Z heliportu parkovací místa

Kraj připravuje další rozšíření parkování v Pardubické nemocnici

O opravách silnic na Přeloučsku

O opravách silnic na Přeloučsku

Strašov finišuje stavbu dětské skupiny a připravuje budování kanalizace

Nový informační portál

Nový informační portál

Pardubický kraj jej spouští 4. září pro občany i zdravotníky

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Předpremiéra dokumentu o Josefu Gočárovi

Rychle, bez řidičáku i technické

Rychle, bez řidičáku i technické

Výtečník na sebe sám upozornil. Bude k němu justice shovívavá?