Plameny ve Starém Mateřově

Region - 10. 02. 2024
Plameny ve Starém Mateřově

STARÝ MATEŘOV - Čtyři jednotky hasičů byly přivolány v sobotu 10. února v 17.30 hodin k požáru rodinného domu v obci. Jak informovala mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková, při příjezdu první jednotky na místo byly již část střechy a horní patro domu zasažené plameny. Na místě byly dvě zraněné osoby, které byly předány zdravotníkům do péče. Jedna osoba se měla nadýchat jedovatých zplodin hoření a byla v šoku a druhá utrpěla popáleniny, když se snažila z domu zachránit psa.

 

Hasiči nasadili potřebný počet proudů k likvidaci požáru. Velitel zásahu nechal vypnout přívod plynu i elektrického proudu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.13 hodin. Hasiči zamezili rozšíření plamenů na celou střechu. Požár tak poškodil asi třetinu střechy a podkroví. Na střeše domu byly umístěny fotovoltaické panely, hasiči tak museli zvolit správný postup při hašení, aby při zásahu nedošlo k ohrožení jejich života a zdraví,“ popsala průběh večerní akce Horáková s tím, že dále bylo nutné rozebrat střešní krytinu a z domu vynosit ohořelé věci a že hasiči poskytli první psychologickou pomoc jedné osobě.

 

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který bude zjišťovat přesné příčiny vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 8 milionů korun. Do ranních hodin bude místo po požáru střežit místní dobrovolná jednotka hasičů. Vyšetřování příčin vzniku požáru bude pokračovat i v neděli 11. února,“ uzavřela mluvčí Vendula Horáková. (zr) Foto: HZS PaK

Mohlo by vás zajímat:

Ujistili se, že vše je v pořádku

Ujistili se, že vše je v pořádku

Pardubice se na dva dny opět staly hlavním městem dopravy

Z heliportu parkovací místa

Z heliportu parkovací místa

Kraj připravuje další rozšíření parkování v Pardubické nemocnici

O opravách silnic na Přeloučsku

O opravách silnic na Přeloučsku

Strašov finišuje stavbu dětské skupiny a připravuje budování kanalizace

Nový informační portál

Nový informační portál

Pardubický kraj jej spouští 4. září pro občany i zdravotníky

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Předpremiéra dokumentu o Josefu Gočárovi

Rychle, bez řidičáku i technické

Rychle, bez řidičáku i technické

Výtečník na sebe sám upozornil. Bude k němu justice shovívavá?