Moderně, tiše, účinně

Region - 09. 07. 2024
Moderně, tiše, účinně

PARDUBICE - Východočeské muzeum se může pochlubit novým přírůstkem ve svém vozovém parku. Díky dotaci získalo užitkové nákladní elektrické auto Selvo v hodnotě 552 tisíc korun. Tento ekologický a tichý dopravní prostředek přináší mnoho výhod a užitečných funkcí, které muzeum využívá při každodenním provozu a péči o národní kulturní památku.



Nové elektrické auto nám skutečně usnadňuje práci. Jeho nízká hlučnost a ekologický provoz jsou pro naše muzeum velkým přínosem. Návštěvníci zámeckého areálu si mohou užívat klidnou atmosféru, zatímco my efektivně vykonáváme své povinnosti,“ říká ředitel muzea Tomáš Libánek.



Nevelké auto s korbou se okamžitě stalo nepostradatelným pomocníkem při široké škále činností. Jednou z klíčových oblastí je péče o zeleň na rozlehlých zámeckých valech. Automobil také výrazně usnadňuje logistiku spojenou s výstavami. Při výstavbě expozic a přepravě materiálu, exponátů a rozměrnějších vystavovaných předmětů hraje klíčovou roli. Jeho kompaktní rozměry a schopnost tiše a efektivně operovat v areálu zámku umožňují bezproblémovou a rychlou manipulaci s exponáty.



Investice do elektrického vozidla Selvo nejen zvyšuje efektivitu provozu muzea, ale také přispívá k udržitelnému a ekologickému způsobu správy národní kulturní památky. Východočeské muzeum tímto krokem ukazuje, že moderní technologie mohou hrát klíčovou roli v péči o historické památky a zároveň respektovat potřeby a pohodlí návštěvníků.



Muzeum vozidlo pořídilo díky dotaci z Národního programu Životní prostředí, dotační výzvy Elektromobilita, která na něj přispěla částkou 206 tisíc korun. (skp) Foto: VČM

 

Mohlo by vás zajímat:

Ujistili se, že vše je v pořádku

Ujistili se, že vše je v pořádku

Pardubice se na dva dny opět staly hlavním městem dopravy

Z heliportu parkovací místa

Z heliportu parkovací místa

Kraj připravuje další rozšíření parkování v Pardubické nemocnici

O opravách silnic na Přeloučsku

O opravách silnic na Přeloučsku

Strašov finišuje stavbu dětské skupiny a připravuje budování kanalizace

Nový informační portál

Nový informační portál

Pardubický kraj jej spouští 4. září pro občany i zdravotníky

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Předpremiéra dokumentu o Josefu Gočárovi

Rychle, bez řidičáku i technické

Rychle, bez řidičáku i technické

Výtečník na sebe sám upozornil. Bude k němu justice shovívavá?