S podporou města, kraje i obcí

Region - 10. 07. 2024
S podporou města, kraje i obcí

HOLICE - Oblastní charita Pardubice a MAS Holicko pořádají ve čtvrtek 11. července Slavnostní požehnání základního kamene nového Centra sociálních služeb. Uskuteční se od 14 hodin na pozemku v ulici Vysokomýtská u hřbitova.



Základní kámen požehná otec biskup Josef Kajnek spolu s faráře místní farnosti otcem Radkem Martinkem a otcem Pavlem Rouskem, prezidentem Diecézní katolické charity Hradec Králové. S architektonickým řešením střediska přítomné seznámí jeho autor, architekt Lukáš Pavlík.



Nový projekt pardubické Charity vznikl z komunitního plánu MAS Holicko, podpořilo jej Město Holice, které darovalo pozemek a všechny obce sdružené v tomto svazku. V první etapě v Holicích vzniknou Ambulantní odlehčovací služby, které pečují ve všední den o klienty, jejichž blízcí si potřebují odpočinout, odlehčit od náročné péče či mají jiné povinnosti, například chodí do zaměstnání. Pardubická Charita zajišťuje svozovou službu. Klienty speciálními vozy pro přepravu lidí s hendikepem dopravuje do střediska a zpět do jejich domovů. Ve druhé etapě vzniknou pobytové odlehčovací služby, ve třetí zázemí Domácího hospice Andělů strážných a půjčovny pomůcek.



Jak řekla Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice: „Uvědomujeme si, že se stárnutím populace bude stoupat potřeba dostupnosti sociálních i zdravotních služeb. Navíc vše, co na Charitě děláme, směřuje k tomu, aby rodiny mohli zůstávat spolu i za ztížených životních podmínek v přirozeném domácím prostředí, proto rozvíjíme síť služeb, které jim pomáhají. Jsem vděčná za podporu Pardubického kraje, MAS Holicko, Města Holice a dalších obcí v regionu.“



Na čtvrtečním požehnání se příchozí mohou rovněž těšit na hudební doprovodný program v podání klavíristy Martina Berana. (TZ – JL) Vizualizace: Oblastní charita Pardubice

Mohlo by vás zajímat:

Ujistili se, že vše je v pořádku

Ujistili se, že vše je v pořádku

Pardubice se na dva dny opět staly hlavním městem dopravy

Z heliportu parkovací místa

Z heliportu parkovací místa

Kraj připravuje další rozšíření parkování v Pardubické nemocnici

O opravách silnic na Přeloučsku

O opravách silnic na Přeloučsku

Strašov finišuje stavbu dětské skupiny a připravuje budování kanalizace

Nový informační portál

Nový informační portál

Pardubický kraj jej spouští 4. září pro občany i zdravotníky

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Předpremiéra dokumentu o Josefu Gočárovi

Rychle, bez řidičáku i technické

Rychle, bez řidičáku i technické

Výtečník na sebe sám upozornil. Bude k němu justice shovívavá?