Přichází Luboš Kovář

Basketbal - 10. 07. 2024
Přichází Luboš Kovář

PARDUBICE - Dalším novým jménem na soupisce Beksy je 23letý podkošový hráč Luboš Kovář. Člen širšího reprezentačního kádru, jenž naposledy působil v mistrovském týmu ERA Basketball Nymburk, podepsal s BK KVIS Pardubice kontrakt na 2 roky.

 

Tachovský rodák dosud oblékal v Kooperativa Národní basketbalové lize dresy dvou týmů. Tři sezony (od 2017/2018 do 2019/2020) strávil ve Svitavách, následující čtyři ročníky v Nymburku. V minulé sezoně 2023/2024 nastoupil celkem ke 47 zápasům, v nichž průměrně zapisoval 4,3 bodu + 3 doskoky za 14,5 odehrané minuty.

 

Lubošovým příchodem získáváme kvalitního českého hráče, který dokáže hrát jak na pozici 4, tak může alternovat na pozici 5. Osobně znám Luboše velmi dobře z reprezentačních srazů mužů a jsem pevně přesvědčen, že jeho herní potenciál je zcela jinde, než ukazovaly jeho výkony v poslední sezoně. V útoku umí velice dobře roztáhnout soupeřovu obranu, poněvadž se jedná o velmi dobrého střelce z dlouhé vzdálenosti. Zároveň jde o hráče, jenž dokáže dobře číst hru a účinně kooperovat se svými spoluhráči. Věřím, že Luboš je i díky svému věku a velké motivaci ideálním dílkem do našeho nově se tvořícího týmu,“ vyjádřil se trenér Jan Šotnar.

 

V prvé řadě bych chtěl pozdravit všechny fanoušky Beksy," prohlásil na úvod Luboš Kovář. "Vždy, když jsem jezdil do Pardubic v dresu soupeře, tak zdejší fanoušci byli jedni z nejlepších z celé republiky. Věřím, že tohle bude platit i nadále a všichni společně povedeme náš tým k co nejlepším výsledkům. Do Pardubic jsem přišel také proto, že z mého pohledu je zde v nadcházejících sezonách značný potenciál dosáhnout velkých úspěchů. Doufám, že to odstartujeme již v nejbližší sezoně. Moc se těším, co moje působení v Bekse přinese.“ (zr) Foto: BK Pardubice

Mohlo by vás zajímat:

Beksa končí…

Beksa končí…

Pardubičtí basketbalisté vypadli ve čtvrtfinále

Třetí prohra Beksy

Třetí prohra Beksy

Pardubičtí basketbalisté čtvrté utkání prohráli

Beksa poprvé vyhrála

Beksa poprvé vyhrála

Pardubičtí basketbalisté snížili

Ani na druhý pokus…

Ani na druhý pokus…

Basketbalisté Pardubic prohráli i druhé čtvrtfinále

Beksa v Ústí padla

Beksa v Ústí padla

Pardubičtí basketbalisté prohráli úvodní utkání čtvrtfinále

Porážka závěrem

Porážka závěrem

Beksa prohrála pátý zápas v řadě