Konstrukci montovali Švédové

Region - 19. 07. 2024
Konstrukci montovali Švédové

KLADRUBY NAD LABEM - Jednou z významných krajských investic do oblasti školství je výstavba jízdárny v areálu Střední školy chovu koní a jezdectví. S aktuálním stavem prací se ve čtvrtek seznámil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Náklady stavby haly včetně potřebného zázemí a úprav okolních prostranství činí 47 milionů korun.

 

„Vedle vybudování ateliéru Střední školy uměleckoprůmyslové v Ústí nad Orlicí či rekonstrukci areálu Do Nového v rámci Střední průmyslové školy elektrotechnické v Pardubicích bylo dlouhodobě naší prioritou vybudování jízdárny pro potřebu Střední školy chovu koní a jezdectví. Jedná se mimo jiné o návaznost na zařazení krajiny v okolí Kladrub nad Labem na seznam UNESCO. Stará nevzhledná hala je součástí areálu hřebčína a její demolice byla jedním z podmínek komisařů UNESCO. Sloužit bude až do doby, kdy bude nová hala zprovozněna,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Nová hala by měla být dokončena nejpozději v příštím roce. „V současné době je již postavena ocelová konstrukce haly o rozměrech 30x60 metrů, kterou montovala renomovaná společnost ze Švédska. Uvnitř haly se momentálně pracuje na zděných konstrukcích hygienického zázemí a hlediště, které bude až pro 100 lidí,“ přiblížil aktuální stav hejtman Martin Netolický s tím, že stavbě předcházela demolice dvou objektů, skladu a vodárenského objektu.

 

Tématem jednání s ředitelkou školy Lenkou Gotthardovou byly také další návazné práce na stavbu jízdárny. „Budeme chtít debatovat také o vybudování vlastní studny, která by výrazně pomohla se zavlažováním podkladu v samotné jízdárně. Součástí stavby je vybudování dvou akumulačních nádrží pro zadržování dešťové vody, ale studna by pomohla v případě nedostatku vody v nádržích,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ujistili se, že vše je v pořádku

Ujistili se, že vše je v pořádku

Pardubice se na dva dny opět staly hlavním městem dopravy

Z heliportu parkovací místa

Z heliportu parkovací místa

Kraj připravuje další rozšíření parkování v Pardubické nemocnici

O opravách silnic na Přeloučsku

O opravách silnic na Přeloučsku

Strašov finišuje stavbu dětské skupiny a připravuje budování kanalizace

Nový informační portál

Nový informační portál

Pardubický kraj jej spouští 4. září pro občany i zdravotníky

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Ve čtvrtek v Gočárově galerii

Předpremiéra dokumentu o Josefu Gočárovi

Rychle, bez řidičáku i technické

Rychle, bez řidičáku i technické

Výtečník na sebe sám upozornil. Bude k němu justice shovívavá?