České hokejbalistky stříbrné

Hokejbal - 01. 07. 2024
České hokejbalistky stříbrné

TRÉMBLANT - Pardubické hokejbalistky přivezly stříbrné medaile z kanadského světového poháru. V provincii Quebéc šlo o hokejbalový svátek, když se v malebném horském městečku sešlo mnoho hokejbalových týmů z různých koutů světa. Velkého kanadského turnaje se účastnily reprezentační výběry mužů, žen, masters můžu i žen(35+) a mužů legends (45+). České „masters“ hokejbalistky byly u toho a ve své kategorii 35+ nastoupily v moderním hokejbalovém formátu 3 na 3 na světové scéně vůbec poprvé.

 

Během turnaje poměřily české lvice síly i s mladšími soupeřkami – s týmy Velké Británie, Ameriky, Slovenska a dvěma výběry Québecu. Nejdůležitější zápasy však přišly na řadu v pátek večer, kdy je čekal první finálový zápas s domácím týmem Quebec 35+. První zápas patřil jasně kanadským soupeřkám, když české "holky" prohrály 0:5.

 

V sobotu je čekal druhý duel, který měl zcela jiný průběh. České holky podstatně vylepšily hru a s Kanaďankami držely krok. Když na světelné tabuli svítilo skóre 2:3, tak za bouřlivé atmosféry měl zápas opravdu ten správný náboj a Kanaďanky se řádně potily. Lvice si chtěly vynutit třetí finálový duel, zahrát si před plnými tribunami ještě jednou a pokusit se konečně obrat domácí Québec o zlaté medaile. Bohužel tento sen se rozplynul ke konci druhé části, kdy přišla dvě vyloučení na straně českého týmu, která poslala tým do oslabení.

 

Pokud ve formátu 3 na 3 přijde oslabení, hra 2 na 3 je často „smrtelná“. A kanaďanky přesilovky umí a obě naše vyloučení potrestaly. Přesto však tento zápas měl díky plným tribunám opravdu strhující atmosféru a výkony hráček obou týmů byly maximální. Druhé finálové tedy utkání skončilo 2:5 a české hokejbalistky tak převzaly pohár pro druhý nejlepší tým světa v Masters kategorii a stříbrné medaile. Zlato a titul světových šampionek získal domácí Québec. Petra Holoubková a Lucie Kalistová byly vyhlášeny do All star teamu turnaje. 

 

České hokejbalistky Masters:

Gólmanky: Králová, Martincová

Hráčky: Cejnarová, Holoubková, Kalistová,  Kantoříková, Musilová, Němcová, Pavlíčková, Siantová, Součková, Topičová (PH) Foto: ARCHIV AUTORKY

Mohlo by vás zajímat:

Autoskláři ve finále neuspěli

Autoskláři ve finále neuspěli

Pardubičtí hokejbalisté nestačili na pražský Kert

Slavia není Hradec…

Slavia není Hradec…

Pardubičtí fotbalisté prohráli v Edenu o dvě branky

Vítězná generálka

Vítězná generálka

Pardubičtí hokejisté vyhráli i třetí přípravný zápas

Nakonec Votroky zaslouženě smázli

Nakonec Votroky zaslouženě smázli

Derby východočeských rivalů skončilo 2:1 pro domácí FK Pardubice. Důležité tři body!

Náhrada za Kalabišku

Náhrada za Kalabišku

Pardubický klub reagoval na vážné zranění Jana Kalabišky

Hlavatý Pardubice nešetřil

Hlavatý Pardubice nešetřil

Pardubičtí fotbalisté prohráli pod Ještědem