Nakonec Votroky zaslouženě smázli

Fotbal - 24. 08. 2024
Nakonec Votroky zaslouženě smázli

PARDUBICE S golmanem Stejskalem nastoupil do utkání proti FC Hradec Králové v 6. kole Chance Ligy v sobotu večer v CFIG Areně domácí tým. A byl to pardubický brankář, kdo se na začátku derby dostával nejčastěji do kontaktů s míčem. Ne snad kvůli šancím Votroků, ale díky mnohonásobným „malým domů“. Pardubičtí opět nepospíchali dopředu, kombinovali ustrašeně, jakoby bez vůle po prvním domácím úspěchu. Před golmanem Votroků se poprvé lehce zajiskřilo ve 14. minutě. Hradec působil sebejistěji, postupně se dostával i do pěkných šancí. Domácí se počali osmělovat kolem 25. minuty, teprve od těchto okamžiků byli diváci svědky trochu hodnotnějšího fotbalu… Pochvalme všestranně se snažícího Simona, ve 36.minutě hradeckého brankáře mohl překvapit, pokusu však chyběla razance. V nastavení první půle se do úniku i do šance dostal ještě Zlatohlávek.

 

Po změně stran přišla konečně radost. Perfektní kombinaci před hradeckou bránou ve 48. minutě završil skvěle nechytatelnou střelou Patrák a bylo 1:0. O dvě minuty později to dokonce vypadalo na penaltu, nakonec z ní byl přímý kop (bez efektu), ze hřiště se však s červenou kartou pakoval hradecký Petrášek. Ale ouha, Votroci nic nezabalili. V 56. minutě to dokázal vyrovnávacím gólem Čihák. Poté následovalo oboustranně několik kvalitních minut, odpovídajících významu derby. Až na ty pověstné hradecké podrážděné nervy a z nich vyplývající dětinské reakce… A až na dým z pardubického kotle, pochopitelně rovněž vyjadřující infantilní mentalitu jeho strůjců… Ale zpět k fotbalu. Přišla druhá radost. Po skrumáži v 80. minutě vsítil druhou branku kapitán domácích Vacek. Škoda přeškoda dalším gólem nezavršeného úniku pardubické trojice Vacek – Leipold – Simon v 87. minutě, mohlo být rozhodnuto již před desetiminutovým(!) nastavením. Nervy však tekly dál. Tutovku v prodlouženém čase nevyužil dlouhým zpracováváním míče Krobot… A Votroci nasadili nechutně tvrdé zákroky. Naštěstí jim to nebylo nic platné a trenér Jiří Saňák si připisuje se svým týmem první domácí vítězství. V nejvyšší čas a ještě nad Hradcem, to určitě potěší.

 

 

FK Pardubice – FC Hradec Králové 2:1 (0:0). Přihlíželo 4276 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku z prvního poločasu pardubický Tomáš Zlatohlávek s brankářem Votroků Adamem Zadražilem)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Náhrada za Kalabišku

Náhrada za Kalabišku

Pardubický klub reagoval na vážné zranění Jana Kalabišky

Hlavatý Pardubice nešetřil

Hlavatý Pardubice nešetřil

Pardubičtí fotbalisté prohráli pod Ještědem

Bezbodový zmar ve vedru

Bezbodový zmar ve vedru

Pardubičtí fotbalisté se ani ve druhém domácím utkání proti Slovácku neprosadili

Tři góly za třináct minut

Tři góly za třináct minut

Fotbalisté Pardubic vyhráli v Českých Budějovicích

Důležitý mač bez bodů

Důležitý mač bez bodů

Pardubičtí fotbalisté prohráli doma s Karvinou

Důstojná prohra na úvod

Důstojná prohra na úvod

Pardubičtí fotbalisté těsně prohráli na Spartě