Kulturní park Pardubice ožívá

Město Pardubice - 17. 07. 2023
Kulturní park Pardubice ožívá

PARDUBICE - Kulturní park je již prázdninovou stálicí na městské kulturní a společenské scéně. Po dva měsíce bude přinášet koncerty mladých začínajících umělců, promítat dokumenty a filmy z regionální produkce nebo rozsvítí „Srdce pro Václava Havla“ na Gočárově galerii v Mlýnech.

 

Tradičním partnerem projektu je Pardubický kraj. „Kulturní park oživuje přes léto Pardubice a je zpestřením pro návštěvníky i obyvatele města a regionu. Osobně se těším na projekt „Srdce pro Václava Havla“ v Gočárově galerii, kterou Pardubický kraj zrekonstruoval a nedávno otevřel,“ říká Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje.

 

„Kulturní park dává příležitost mladým začínajícím umělcům, režisérům a produkčním. Zároveň přináší do Pardubic energii. Program je pestrý, věřím, že to Pardubáci ocení,“ uvádí Jiřína Klčová, náměstkyně primátora zodpovědná za kulturu a životní prostředí.

 

V úterý 18. července 2023 ve 20 hodin otevře Kulturní park Pardubice zpěvák Kuba Kubín s kytaristou a zpěvákem Tomem Slánským koncertem s názvem „Krev, pop a slzy“.

 

„Jsme to prostě kluci hudební, kteří svůj muzikální svět sdílí skrz sociální sít Tiktok, kde jsme také mezi sebou navázali první kontakt a zjistili jsme, že nám to spolu celkem ladí. Společně s Honzou Musilem produkujeme písničky, jak vlastní, tak převzaté. Ty si často upravujeme do vlastních aranží. Oba máme rádi staré hitovky a na koncertě vám přineseme přehled, podle našeho soudu, těch nejlepších interpretů jak z naší domácí, tak i světové popové scény. Večer bude tedy patřit Michaelovi Jacksonovi, Whitney Houston, Karlu Gottovi a dalším hudebním legendám. S muzikantskou skromností zařadíme do programu i naše písně, kterými doufejme, nic nezkazíme.“

 

Ve středu 19. července od 20 hodin v Bílém Kocouři na Pernštýnském náměstí vystoupí nadějný mladý umělec Martin Pytlík.

 

„Ahoj, jmenuji se Martin Pytlík, jsem mladý zapálený zpěvák, textař a do nutné míry kytarista a klavírista. Žánrově je můj vkus velmi rozmanitý, ale ve své hudební tvorbě se věnuji především spojení alt-rocku, r'n'b a trochu grunge. Těším se na Vás, až se uvidíme na Kulturním parku 19.7.2023!“

 

Ve středu 19. července oživíme Pernštýnskou ulici v Pardubicích, kde na začátku letní sezóny vyrostly restaurační předzahrádky a tato lokalita pomalu ožívá. Na jedné z nich, v Bakla Café, vystoupí od 18 hodin Natálka a Martin Paurovi se svých repertoárem. Oblíbené duo zahraje oblíbené songy. Zpívají česky, anglicky, ale i francouzsky.

 

V pátek 21. července od 20 hodin první část Kulturního parku zakončí v baru Laputa, Pod Sklípky 112 v Pardubicích Frank Sinatra Quartet. Jazzová skupina se zrodila z vášně pro hudbu minulého století. Toto kvarteto vyniká svým unikátním složením - housle, kontrabas, kytara a bicí, což je možná netradiční pro jazzovou hudbu, ale o to více zajímavý zvuk dokáže těleso nabídnout. Repertoár se skládá z jazzových standardů především 30. - 60. let. Velkou oblibu má těleso v písních Franka Sinatry, jehož jméno si i vetklo do názvu. Členy souboru jsou kontrabasista Jan Hrubeš, kytarista Jan Čonka, houslista Lukáš Demele a bubeník Tadeáš Macl.

 

Kulturní park Pardubice ještě čeká na začátku srpna oblíbený festival Festa Italiana v pardubické Prosekárně a projekt v Pasáži sv. Jána v centru Pardubic.

 

Vyvrcholením bude konec srpna, kdy nás čeká Festival regionálního dokumentu a filmu, kde na netradičních místech promítneme umělecké dokumenty.

 

Konec srpna bude patřit i projektu „Běž domů, Ivane“, který formou happeningu otevře žhavou otázku případného stěhování sochy Rudoarmějce.

 

Poslední srpnový den, čtvrtek 31.8.2023, bude tradičně patřit koncertu písničkáře a skladatele Jaroslava Hutky v projektu „Srdce pro Václava Havla“. Projekt se odehraje v Gočárově galerii v Mlýnech.

 

Veškeré aktuální informace se dozvíte na facebooku Kulturní park Pardubice. (TZ – zr) Repro: Kulturní park Pardubice

Mohlo by vás zajímat:

Také druhý „Stůl na Míru“ se povedl

Také druhý „Stůl na Míru“ se povedl

Na centrální pardubickou ulici se přišlo ve čtvrtek pobavit více lidí než loni

Převládají nemocné kočky

Převládají nemocné kočky

Útulek pro opuštěná zvířata je už dva měsíce v péči městské policie

Bude tam jezdit „šestka“

Bude tam jezdit „šestka“

Rekonstrukce ulice K Vápence probíhají dle harmonogramu, přinese vyšší komfort pro obyvatele

Stůl včetně tanečku před lékárnou

Stůl včetně tanečku před lékárnou

Poslední srpnový čtvrtek bude podruhé patřit společné večeři na třídě Míru

Takhle se staví v českém Banánistánu…

Takhle se staví v českém Banánistánu…

Dopravní podnik je nucen upravit jízdní řád kvůli potížím při výstavbě severovýchodního obchvatu

Plán: Stavba od roku 2026

Plán: Stavba od roku 2026

Město posiluje spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic pro přípravu realizace jihovýchodního obchvatu