Rozmanité možnosti spolupráce

Město Pardubice - 18. 12. 2023
Rozmanité možnosti spolupráce

PARDUBICE - Radnici minulý týden navštívili zástupci agentury pro podporu podnikání KölnBusiness, aby zde spolu se zástupci města a agentury CzechInvest probrali možnosti vzájemné spolupráce. Setkání se sousedy z Německa přineslo zajímavou diskuzi především o tom, jak podpořit místní startupy.



Jelikož bychom rádi prohloubili vztahy také se zahraničními partnery, rozhodli jsme se proto prostřednictvím naší zahraniční kanceláře v Düsseldorfu propojit s německou agenturou pro ekonomický rozvoj KölnBusiness sídlící v Kolíně nad Rýnem a následně domluvili tuto společnou návštěvu. Po úterním setkání to vypadá tak, že tři z našich startupů by s pomocí této agentury mohly v Německu oslovit partnera či investora, díky němuž by dál mohly rozvíjet své projekty,“ informuje o výsledku setkání ředitel regionální kanceláře CzechInvest pro Pardubický kraj Tomáš Vlasák s tím, že nyní bude záležet na tom, jak budou nabídnuté prezentace těchto firem pro potenciální německé partnery zajímavé a inovativní.



Tato forma spolupráce by tak mohla pomoci libovolné české malé či střední firmě otevřít svou pobočku přímo v Kolíně a nasbírat nové zkušenosti v prostředí, které je sice konkurenčnější, ale otevírá dveře do světa. „Zástupci agentury navíc zmínili, že by se v České republice rádi zaměřili na vyhledávání startupů v oblasti životního prostředí, které by za výhodných podmínek mohli umístit v kolínském inovačním centru včetně poskytnutí kompletní poradenské služby. Za mě je tato vize velmi zajímavá a věřím, že pro firmy je to jedinečná příležitost, jak svůj byznys za podpory zahraničního investora opravdu nastartovat. Navíc zde mohou načerpat zkušenosti v rámci inovačního prostředí, která poskytuje zázemí téměř 700 inovativním startupům,“ dodává primátor Pardubic Jan Nadrchal, který zahraniční návštěvu osobně přivítal v historickém sále radnice.



Němečtí hosté zavítali také do Pardubického podnikatelského inkubátoru. Místní P-Pink je zaujal především svou snahou profilovat do cirkulární ekonomiky, což je zajímavé téma i pro německou stranu, obě inovační centra se přitom shodla na více možnostech budoucí spolupráce. Další zastávkou pak bylo vzdělávací centrum Sféra, které zástupce „kolínského CzechInvestu“ přímo nadchlo svým vybavením a programem zaměřeným nejen na technické vzdělávání dětí různého věku. (iko) Foto: MmP (Návštěva v P-PINKu)

 

Mohlo by vás zajímat:

Také druhý „Stůl na Míru“ se povedl

Také druhý „Stůl na Míru“ se povedl

Na centrální pardubickou ulici se přišlo ve čtvrtek pobavit více lidí než loni

Převládají nemocné kočky

Převládají nemocné kočky

Útulek pro opuštěná zvířata je už dva měsíce v péči městské policie

Bude tam jezdit „šestka“

Bude tam jezdit „šestka“

Rekonstrukce ulice K Vápence probíhají dle harmonogramu, přinese vyšší komfort pro obyvatele

Stůl včetně tanečku před lékárnou

Stůl včetně tanečku před lékárnou

Poslední srpnový čtvrtek bude podruhé patřit společné večeři na třídě Míru

Takhle se staví v českém Banánistánu…

Takhle se staví v českém Banánistánu…

Dopravní podnik je nucen upravit jízdní řád kvůli potížím při výstavbě severovýchodního obchvatu

Plán: Stavba od roku 2026

Plán: Stavba od roku 2026

Město posiluje spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic pro přípravu realizace jihovýchodního obchvatu