V pátek na Spartu

fotbal - 17. 07. 2024
V pátek na Spartu

PARDUBICE – Fotbalový klub FK Pardubice uspořádal tiskovou konferenci k začátku nadcházející prvoligové sezony. V prostorách CFIG Arény odpovídali novinářům na dotazy předseda představenstva FK Pce Vladimír Pitter, sportovní ředitel Vít Zavřel, nový trenér A-týmu Jiří Saňák a taktéž nový kapitán mužstva Tomáš Solil.

 

Z loňského týmu odešlo jedenáct hráčů, které vedení dosud nahradilo devíti příchody. „Každopádně jsme ještě připraveni nakupovat další hráče. Prostředky na ně máme. Prioritou je pro nás nyní Ortiz,“ uvedl mimo jiné šéf klubu Pitter. Posun pak vedení klubu vidí zejména v tom, že tým chce nyní stavět na vlastních hráčích a nikoliv již jen „žít“ z hráčů na hostování. Konkrétní cíle do sezony management neuvedl, nicméně naznačil, že by se rád vyhnul bojům o sestup.

 

Do nadcházejícího prvoligového ročníku, který nově ponese jméno Chance liga, vstoupí Pardubičtí v pátek večer na Letné, kde je v úvodním kole čeká pražská Sparta! (saf)

 

Foto: JAN ŠAFÁŘ (Tisková konference FK Pardubice k zahájení sezony: zleva Tomáš Solil, Jiří Saňák, Vladimír Pitter, Vít Zavřel a mluvčí klubu Radek Klier).

 

Další fakta a zajímavosti z klubu včetně kompletního kádru se zveřejněním odchodů a příchodů nových hráčů přinese pondělní vydání našeho Týdeníku.   

Mohlo by vás zajímat:

Nakonec Votroky zaslouženě smázli

Nakonec Votroky zaslouženě smázli

Derby východočeských rivalů skončilo 2:1 pro domácí FK Pardubice. Důležité tři body!

Náhrada za Kalabišku

Náhrada za Kalabišku

Pardubický klub reagoval na vážné zranění Jana Kalabišky

Hlavatý Pardubice nešetřil

Hlavatý Pardubice nešetřil

Pardubičtí fotbalisté prohráli pod Ještědem

Bezbodový zmar ve vedru

Bezbodový zmar ve vedru

Pardubičtí fotbalisté se ani ve druhém domácím utkání proti Slovácku neprosadili

Tři góly za třináct minut

Tři góly za třináct minut

Fotbalisté Pardubic vyhráli v Českých Budějovicích

Důležitý mač bez bodů

Důležitý mač bez bodů

Pardubičtí fotbalisté prohráli doma s Karvinou